Danilo Pustinjaković od letos u dalekom Dajeu: Duh Banata u kineskoj akademiji

Bogoljub Grujić

26. 01. 2020. u 13:14

Bivši fudbalski golman zrenjaninskog Proletera radi zajedno sa Miodragom Pantelićem, nekadašnjim napadačem Crvene zvezde i Vojvodine

Данило Пустињаковић од летос у далеком Дајеу: Дух Баната у кинеској академији

Danilo Pustinjaković foto: Privatna arhiva

ZRENjANINAC Danilo Dača Pustinjaković (42), koji je karijeru počeo u matičnom Proleteru, a kasnije bio golman Banata, Radničkog iz Kragujevca, Mladosti iz Lučana, internacionalac u Rumuniji, Makedoniji, od letos radi kao pedagog i trener golmana u priznatoj i čuvenoj fudbalskoj akademiji Hao Hajdong u gradu Dajeu, u oblasti Hobei, na istoku Kine.

- Drugi je to svet, razlikuju se tradicija, načini razmišljanja, principi rezonovanja, ali ja sam po prirodi avanturista, prihvatio sam učenje i usavršavanje i snalazim se - kaže Pustinjaković, koji je zbog kineske Nove godine na tronedeljnom odmoru u rodnom Zrenjaninu.

Zajedno sa Miodragom Pantelićem, nekadašnjim napadačem Crvene zvezde i Vojvodine, i Nemanjom Vargecom, sinom nekadašnjeg fudbalera Obilića Darka, svakodnevno radi sa mališanima iz Kine i uči ih osnovne elemente golmanskog, nimalo lakog, poziva u fudbalu.

- Imam ugovor na dve godine, ali imam nameru da produžim ostanak u Kini, jer mi se ova mnogoljudna zemlja, bez obzira na sve teškoće oko prilagođavanja i početnog snalaženja, izuzetno dopada. Daljina i usamljenost, odvojenost od porodice i nekih starih navika života u Srbiji, za mnoge naše ljude koji dođu da pokušaju, predstavlja veliki problem i nije retkost da se brzo vrate kući, praktično pre nego što su raspakovali kofere - ističe ambiciozni trener golmana u najpoznatijoj akademiji u Kini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije