Milanov izlog uskoro prazan: Totenhem se vratio po Pjonteka, Sevilja pregovara za Susa, Paketa čeka PSŽ

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 13:35

Tri odlaska su moguća do 31. januara

Odavno smo zagazili u poslednju sedmicu, a u Milanov izlog i dalje je pun. Istina, nije se u Kasa Milan ni dešavalo mnogo toga na eventualnim dovođenjima izuzev Zlatana Ibrahimovića, iako se zaista mnogo priča vrtelo oko Rosonera. Međutim, u završnih pet-šest dana prelaznog roka situacija u Milanu mogli bi drastično da se promeni jer su mogući odlasci trojice igrača.

Možda i najvažnija vest u ovom trenutku jeste povratak čelnih ljudi Totenhema za pregovarački sto i otvaranje nove runde razgovora za Kšištofa Pjonteka. Poljski napadač je bez odigranog minuta u poslednje tri utakmice i jasno je da za njega nema mesta pored Zlatana Ibrahimovića i Rafaela Leaoa, što bi lako moglo da dovede do njegovog transfera u London. Milanovi direktori Masara i Maldini imali su tokom jučerašnjeg dana razgovore s Pjontekovim agentima kako bi pokušali da pronađu odgovarajuće kompromisno rešenje za sve strane. Milan i dalje ne odustaje od toga da za Pjonteka dobije 35.000.000 evra, što je za 3.000.000 evra manje od novca koji je uložen prošle zime u njegov transfer iz Đenove. Totenhem za ovaj posao nije spreman da plati više od 30.000.000 evra, zbog čega su pregovori prvi put i zastali.

Izabrane vesti

Iako je dobro počeo i vezao sedam pogodaka, Pjontek je ubrzo potrošio municiju i u narednim mesecima imao samo povremene bljeske. To ne sprečava ljude iz Totenhema da se okrenu novoj rundi pregovora, dok i dalje traje neizvesnost oko dolaska Vilijana Žozea iz Real Sosijedada.

Mada se šuškalo da će platiti oko 50.000.000 evra za transfer Brazilca iz Baskije, danas je osvanula informacija da je Totenhemova prva ponuda bila svega 20.000.000 evra. Real Sosijedad, pritom, ima obavezu da Žozeovom bivšem klubu Maldonadu uplati 30 odsto od naredne prodaje, što bi za urugvajski klub bila potencijalno izvanredna suma novca. Totenhem svakako i dalje ima želju da dovede dvojicu napadača, zbog čega i jeste ponudio manje novca Sosijedadu.

Nedavno se povodom spekulacija o odlasku njegovog sina javio Pjotenkov otac koji je potvrdio da Kšištof neće imati problem da ode, kako bi bio spreman za Evropsko prvenstvo.
“Kšištof nema rezerve, on želi da igra i bude spreman za EURO. Ako to ne može u Milanu, rado će otići na drugo mesto. Teško je reći kakvi su Milanovi planovi, ali znam da postoji mogućnost da odu Pjontek, Suso, Paketa i Čalhanoglu“, izjavio je Pjontekov otac za Foks Sport.

Sportski direktor Sevilje Monći takođe je na liniji s kolegama iz Milana. Pregovori za transfer Susa su u toku, samo još nije poznato kakva bi formula bila. Milan želi da Susa proda odmah, dok bi Sevilja prvo pozajmicu, pa onda eventualno da otkupi Španca.

Što se tiče Lukasa Pakete, stvar je vrlo komplikovana. Brazilac koji je za Rosonere debitovao prošle zime po dolasku iz Flamenga za 38.400.000 evra zatražio je od Stefana Piolija da ga ne vodi na utakmicu protiv Breše kako bi razmislio o svemu i video šta dalje. On čeka PSŽ, odnosno poziv sportskog direktora Leonarda, koji ga je doveo u Milan u vreme kada je ovaj bio na istoj funkciji na San Siru, ali je u međuvremenu otišao u PSŽ umesto Antera Enrikea.

PSŽ zasad nema ideju da plati 38.000.000 evra za Paketu, iako je Brazilac interesantan najviše Leonardu. Jedina dosadašnja nezvanična ponuda bila je sa pozajmicom uz opciju otkupa na 20.000.000 evra, dok Milan traži između 30.000.000 i 35.000.000 evra. Čak je odnedavno aktuelna priča da PSŽ u Milan pošalje Leandra Paredesa u trampi za Paketu, ali ta priča je još u povojima.

Podsetimo, Milan u ovom trenutku ima otvorene pregovore sa Fenerbahčeom za Rikarda Rodrigeza, dok se još čeka konačni potez Vest Hema za Franka Kesija.

Kraj prelaznog roka je blizu, a priča u Milanu mogla bi da ode u dva smera - ili će svi otići, ili niko...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara