Požar
Printscreen/Twitter
Požar

Printscreen/Twitter

Požar, Foto: Printscreen/Twitter

Desetogodišnjakinja je umrla nakon požara u kući koji je navodno izazvao njen otac. Pejdž Bolton je umrla u bolnici nakon eksplozije kuće u Kotingemu, u subotu ujutro.

Veruje se da je njen samohrani otac Džeri, koji je stradao na mestu događaja, zabarikadirao sebe i Pejdž u spavaćoj sobi pre nego što je upalio plamen, rekao je prijatelj vidno potresen onim što se dogodilo.

Veruje se da je poslednjih nedelja prijatelju poslao niz "čudnih" tekstualnih poruka. Hitne službe pozvane su u subotu oko 7.50 ujutro na adresu avenije Venslej, u Kotingemu, nakon što je komšija prijavio požar u kući.

Sada je prijatelj, koji je jutros položio cveće na mestu događaja, otkrio da se Džeri poslednjih nedelja "borio". Rekao je da je Pejdž prevremeno rođena bliznakinja, a njen brat blizanac umro je usled komplikacija pri rođenju.

- Pejdž je bila blizanac, a drugog blizanca su izgubili pri rođenju. Rođeni su prevremeno.

- Mislim da se mučio sa problemima mentalnog zdravlja, nedavno je poslao mom ocu neke čudne tekstove.

- Bili su zaista bliski i navikli su da rade zajedno. Moj otac ga je nazvao i rekao je da mu je dosadilo i onda se to dogodilo. Zabarikadirao se i zapalio kuću sa svojom ćerkom.

Komšije kažu da je otac pre nekoliko godina napustio posao kako bi se koncentrisao na to da bude samohrani roditelj. Komšije slomljene od tuge pričali su u šoku o smrti "požrtvovanog samohranog oca" i njegove ćerke.

Jedan komšija, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da je čovek koji je umro u požaru bio "posvećeni samohrani otac" koji je prestao s poslom da bi bio tata sa punim radnim vremenom nakon raspada braka.

- Čuo sam vikanje i udaranje jutros, pa sam pogledao. Popeo sam se preko ograde koja razdvaja naše bašte i kucao na vrata što jače i glasnije što sam mogao.