Lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović rekao je da nema slobode tamo gde ima straha, nema građanina tamo gde nema dostojanstva, nema pokreta tamo gde izbegavaš da učiniš nešto što možeš.

„Najmanje želim da moja Srbija bude zemlja straha. Za početak je trebalo preskočiti sopstveni strah. Da bi on, ta iluzija, a strah je uvek iluzija – nestao, bilo je potrebno što reče Milorad Pavić: ‘Jahati u susret svome strahu'“, rekao je Trifunović, u autorskom trekstu za izdanje lista Danas, od utorka, povodom godinu dana kako je predsednik PSG.

On je, navodeći da je pomišljao da odustane od kandidature, rekao da je dolazak na čelo PSG bio kao štošta u njegovom dotadašnjem životu „skok u bezdan“.

Prema njegovim rečima, „posle 29 godina istog zla, davljenja moje drage majke Srbije u živo blato, sa istim Vučićima i Dačićima koji nam se sa svojim partnerima u ovom zločinu, smeju u ulice“, činilo mu se da je svaki izgovor bedan.

„A znamo šta hoćemo: Da izgradimo lepu, nasmejanu i srećnu Srbiju. Iz koje mladi ne beže. U kojoj ima mesta i posla za sve. Srbiju koja se ponosi između ostalog i svojim razlikama i svojom šarenolikošću. Srbiju koja se smeje. Srbiju u kojoj se ne mrzi. Srbiju u kojoj je narod obrazovan i duhovit. Lep i nasmejan“, istakao je Trifunović.

Kako je naveo, „u zemlji, u kojoj bezočnici koji su oteli vlast, urušavaju institucije, koje su noseći stubovi države, profesionalizam je stub institucije“.

„Svi vi advokati i pravnici, sa položenim pravosudnim ili ne, ekonomisti, politikolozi, saobraćajci, policajci, vojnici, lekari, istoričari umetnosti, filozofi, filolozi, prodavci kokica, vozači, slikari, književnici, radnici, snimatelji, rudari, trgovci, organizatori, livci, građevinci, menadžeri, glumci, svi vi profesionalci ste neophodni“, rekao je Trifunović, navodeći da su im vrata PSG uvek otvorena.

(Beta)

Komentara

  1. Sremac
    28. januara 2020. 09:50

    Dragi Sergije upravu si , trebaju NOVI ljudi , ali samo ne ti. Ne bi želeo ni u snu da te sanjam .

  2. Bobby
    28. januara 2020. 13:03

    Како ћеш направити Србију која се смеје од оних који су у тузи и плачу од '44. и '45. после, никада не процесуираних злочина комуниста ? А на томе је утемељена, на тим злочинима, и ова држава.

  3. Mile Dragic
    30. januara 2020. 13:35

    Ja ne znam sa kojim planom ce on da nesto popravi u Srbiji... Fora je sto svako moze to isto da kaze, ali kome verovati? Zapravo, iako je on protiv Vucica, vreme ce pokazati ko je u poslednjih 20 godina doneo zla a ko dobra ovoj zemlji.. A do tada treba razmisliti da li ljude poput Sergeja i slicnih budala treba uopste konstatovati da postoje, posto zaista je postalo smesno ko sve moze biti politicar i kandidovati se za neku bitnu poziciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.