NOVI PAZAR – Za još jednu generaciju prosvetnih radnika iz novopazarskih osnovnih i srednjih škola koja odlazi u zasluženu penziju, Grad je, u saradnji sa direktorima škola organizovao ispraćaj. Na prijemu priređenom u čast onih koji su životni i radni vek posvetili obrazovanju i vaspitanju novih generacija, prigodne poklone je uručio gradonačelnik Nihat Biševac.

„Vama, koji ste svoja znanja i veštine, ljubav, snagu i decenije života pokonili obrazovanju i vaspitanju, poverena je najveća dragocenost jednog društva, a to su mladi. Radeći sa decom požrtvovano i odgovorno, pokazali ste da, iako nije uvek bilo lako, jeste moguće ostvariti cilj. Zato vam čestitam na obrazovanju i vaspitanju uspešnih generacija i velikog broja izuzetnih pojedinaca. Čestitam vam na odlučnosti i hrabrosti da se u najranijoj mladosti opredelite za, možda, i najodgovorniji posao koji neko može da izabere“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac ovim povodom, ističući da svaki nastavnik odabirom profesije, iz ugla deteta i zajednice postaje drugi roditelj i vodilja.

Druženje praćeno izuzetnim emocijama proteklo je u znaku evociranja uspomena. Za sve učitelje i nastavnike zajedničke su, složili su se, dve stvari: ljubav prema deci i briga o tome da li će, čuvajući vrednosti kojima su učeni, đaci kada odrastu naći svoj put.