Vesti

0

MUP: Službene legitimacije izradio Zavod za izradu novčanica, ministar ih potpisuje već 20 godina

Autor: AO

Izvor: Beta

MUP: Službene legitimacije izradio Zavod za izradu novčanica, ministar ih potpisuje već 20 godina

Miličković je u pisanoj izjavi naveo da praksu potpisivanja legitimacija nije uveo aktuelni ministar Nebojša Stefanović, "niti je on išta menjao od ranije utvrđenih pravila u vezi sa službenom legitimacijom".

"Osim što služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika, nova legitimacija može da se koristi i za pristup informacionom sistemu MUP-a i njegovim korišćenjem, za digitalno potpisivanje dokumenata, šifrovanje službenih dokumenata, fizički pristup objektima i oblastima kada je potreban veći nivo zaštite i kada je potrebna identifikacija", naveo je Miličković a preneo MUP.

Dodao je da sadašnja službena legitimacija ide "i korak ispred vremena imajući u vidu da poseduje određene elektronske elemente koji će tek biti pušteni u funkciju".

"Kao takva predstavlja jedinstven tehnološki proizvod najvišeg stepena sigurnosti, koji prati i strateške pravce razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova", naveo je državni sekretar.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je ranije danas da su nove službene legitimacije osoblja Ministarstva untrašnjih poslova Srbije "katastrofalne" i rekao da "ne postoji informacija da li je uopšte raspisan tender za njihovu izradu".

"Posebno privlači pažnju da je na legitimaciji potpis Nebojša Stefanovića i to bez doktorske titule, taj deo mu je najbolji potez", rekao je Obradović novinarima u holu Skupštini Srbije, upitavši šta će uopšte potpis ministra na legitimaciji.

"Znači li to da će kad Stefanović ode s mesta ministra, morati da se rade nove legitimacije", upitao je Obradović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR