Komentara: 4
Pregleda: 4570
Foto

Akcija kontrole zdravlja sutra u marketu "024"

30.01.2020. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana, Centar za promociju zdravlja, Dom zdravlja i Apoteka Subotica, uz podršku Crvenog krsta i Društva za borbu protiv raka, organizovaće u petak, 31. januara, promotivnu akciju u marketu "024 Univerexport". U periodu od 9 do 12 časova, zainteresovani sugrađani moći će da prekontrolišu faktore rizika i svoje zdravstveno stanje, kao i da dobiju korisne savete o predstanku pušenja.
Akcija kontrole zdravlja sutra u marketu "024"

Sugrađani će biti u prilici da izmere krvni pritisak, vrednosti šećera i masnoća u krvi, kao i vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na smokilajzeru. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje deliće savete o zdravim stilovima života i odvikavanju od pušenja, dok će farmaceuti Apoteke Subotica pušačima ponuditi besplatne suplemente za jačanje imuniteta.

- Imaćemo pastile za nadraženo grlo kod pušača, preparate bršljena za produktivni kašalj, preparate magnezijuma koji pomažu kod nervoze ako ostavljate cigarete i preparate cinka za jačanje imuniteta. Cilj nam je da posetite naš štand, da porazgovaramo o vašim pušačkim navikama i eventualnom ostavljanju cigareta, te da vam pružimo podršku i pomognemo savetima - pozvala je Jelena Pavlović, portparolka Apoteke Subotica.

Akcija kontrole zdravlja sutra u marketu "024"

Osim promotivne zdravstvene akcije, organizovaće se i edukativne radionice za učenike srednjih škola koje će održati volonteri Crvenog krsta i lekar Zavoda za javno zdravlje na temu "Prevencija bolesti zavisnosti - odolevanje socijalnom pritisku" i "Reklame i sponzorstvo - medijska pismenost".

- I ovoga puta ističemo ulogu naših mladih volontera i vršnjačkih edukatora bez kojih ove akcije ne bi bile moguće. Zaista smo privilegovani što zahvaljujući njima možemo da edukujemo javnost i da ukažemo na štetnost, u ovom slučaju duvana, ali i mnogih drugih bolesti zavisnosti - rekao je Zoran Milovanović, stručni saradnik Crvenog krsta. 

Akcija kontrole zdravlja sutra u marketu "024"

Ovogodišnji Nacionalni dan bez duvana obeležava se pod sloganom "Život bez duvana – za bolju budućnost novih generacija", s ciljem da se skrene pažnja na štetne posledice upotrebe duvana i izlaganja duvanskom dimu, kao i na neophodnost promocije života bez duvana i značaja prestanka upotrebe duvanskih proizvoda.

Akcija kontrole zdravlja sutra u marketu "024"

- Osnovna poruka je da svi mogu da ostave cigarete, pa tako može i svaki naš sugrađanin. Pozivamo ih da to urade baš sutra, da ne čekaju, ne kalkulišu i ne odlažu tu odluku, jer svaki dan koji provedu bez duvana unaprediće kvalitet njihovog zdravlja - poručila je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima Obraćanje povodom obeležavanja Dana bez duvanskog dima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4570

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dom zdravlja subotica

nada kosić bibić

centar za promociju zdravlja

nacionalni dan bez duvanskog dima

crveni krst subotica

jelena pavlović

zoran milovanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.