Најновије

ТРИФУНОВИЋ: Протести се враћају у руке грађана!

То не треба да буду „нечији“ протести и нису ничија „прћија“, до протести грађана, али, опозиција, свакако, треба да их организује, и не би требало, као досад, да се скрива у четвртом плану, као да нема везе са њима.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

То је лицемерно колико и глупо, каже за Данас Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана, коментаришући јучерашње саопштење Савеза за Србију да ће у суботу бити организована протестна шетња до Радио телевизије Србије, након скупа у Комбанк дворани.

Таква најава уследила је дан након што је удружење „Један од пет милиона“ објавило да излази на изборе и да се повлачи из организовања суботњих демонстрација.

Наш саговорник сматра да би „опозиција требало да има свој удео у одговорности организовања протеста, као и досад, јер у једном тренутку ће морати ионако да преузме одговорност када дођу избори за које се боримо“.

– Дотад, као и досад, то морају бити протести грађана Србије који јасно и гласно изражавају шта мисле о диктатури у којој живе, указује Трифуновић.

Председник ПСГ је путем Твитера прекјуче поручио поводом најаве удружења „1 од 5 милиона“ да обуставља протесте: „Што се мене тиче, ово ми је само додатна мотивација да се вратим у протест коме сам управо давао шестомесечни помен.“

„Не заборавите: ово је грађански скуп. Сад кад су се аутовали они који су га ем присвојили, ем лоше водили, он се враћа у руке својих власника. Грађана“, оценио је Сергеј Трифуновић. 

Шта пише у декларације о бојкоту избора

“Београд – Српска опозиција у складу са Споразумом са народом и ми који смо донели одлуку о бојкоту лажних избора објављујемо Декларацију којом се обавезујемо да ћемо сваки покушај формирања власти на основу резултата лажних избора сматрати актом рушења уставног поретка, наводи се у документу Савеза за Србију, достављеном политичким организацијама које су најавиле да ће бојкотовати изборе. О наведеном предлогу Декларације, у који је наш лист имао увид, биће расправљано на скупу опозиције у суботу 1. фебруара у Комбанк дворани, чиме се започиње друга фаза „бојкот кампање“.

У документу се даље наводи да „ћемо такву власт сматрати нелегитимном и против ње ћемо се борити свим врстама отпора и грађанске непослушности“. Такође, напомиње се да „ћемо наставити борбу за слободне медије и слободне и поштене изборе свим расположивим легалним средствима, са циљем демократизације Републике Србије“.

Шеста, последња тачка, односи се на неопходност наставка дијалога са ЕУ о изборним условима. Како се наводи:“Наставићемо разговоре са представницима Европске уније и других земаља и организација које подржавају демократске вредности, слободу медија и слободне медије“.

Извори Данаса незванично тврде да се „не очекују значајније измене у предложеном тексту“, као и да ће Декларација највероватније бити усвајана акламацијом (одобравањем), што значи да неће бити „појединачног потписивања“.”

Радикале треба набити на колац! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА