TRAŽI SE PESMA: Paraćinski Dani vina raspisali konkurs za najlepšu vinsku pesmu na srpskom! Radovi se šalju pod šifrom
Foto: Shutterstock

Organizacioni odbor tradicionalne 20. jubilarne vinske svečanosti

TRAŽI SE PESMA: Paraćinski Dani vina raspisali konkurs za najlepšu vinsku pesmu na srpskom! Radovi se šalju pod šifrom

Pop kultura -

PARAĆIN - Organizacioni odbor tradicionalne 20. jubilarne vinske svečanosti "Dani vina" u Trešnjevici kod Paraćina, raspisao je konkurs za najlepšu vinsku pesmu, za pesnike koji stvaraju na srpskom jeziku.

Konkurs traje do 28. februara, a radovi se šalju pod šifrom, u tri primerka, na adresu Osnovna škola "Vuk Karadžić" 35248 Trešnjevica, za najlepšu vinsku pesmu, saopštio je danas Organizacioni odbor manifestacije.

Pesme se šalju pod šifrom, a broj pesama nije ograničen. Poseban konkurs Organizacioni odbor je raspisao za pesnike učenike osnovnih škola na temu "Grožđe i vinogradi" a traje, takođe, do 28. februara.

Učenici ne treba da šalju pesme pod šifrom.

Predsednik Organizacionog odbora "Dani vina" Vojkan Ristić izjavio je danas Tanjugu da su cilj i namera manifestacije da se kod građana, a pre svega mladih, postakne i razvija ljubav prema grožđu, da se očuva tradicija vinogradarstva u ovom delu Srbije.

Proglašenje najlepših vinskih pesama i pesama o grožđu i vinogradima biće u martu, kada će biti održan Festival pesama o vinu, vinogradima i grožđu "Dani vina" u Domu kulture u Trešnjevici.

Turistička organizacija Paraćina 7. marta u Hotelu "Petrus" u ovom gradu organizuje 8. međunarodni Salon vina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track