PLJUŠTE KAZNE, ŠOK U GRADU NA MLAVI: Komunalci iščitali čipove ostavljenih pasa, evo zašto ih najčešće isteruju na ulicu
Foto: Profimedia

NESAVESNIM VLASNICIMA STIŽU penalI od 5.000 do 50.000

PLJUŠTE KAZNE, ŠOK U GRADU NA MLAVI: Komunalci iščitali čipove ostavljenih pasa, evo zašto ih najčešće isteruju na ulicu

Srbija -

PETROVAC NA MLAVI - Sve veći broj lutalica na ulicama Petrovca na Mlavi pokrenuo je veliku raspravu na društvenoj mreži Fejsbuk. Prema mišljenju nadležnih, povećani broj pasa na ulici najviše je posledica neodgovornosti vlasnika.

Kako TPK news nezvanično saznaje, komunalna policija u Petrovcu na Mlavi, nakon pristiglih 20-ak prijava građana, pokrenula je blic-akciju u kojoj su na osnovu čipova uspeli da indentifikuju vlasnike desetak pasa.

Protiv identifikovanih neodgovornih vlasnika komunalna policija će podneti paprene novčane kazne zbog napuštanja pasa, koje će svakom biti poslate na kućnu adresu.

foto: T.Ilić

- Kazna od 50.000 dinara za neodgovornog vlasnika svakako nije mala - kažu nadležni i dodaju: Kada bi češće bili kažnjavani, što se u većini slučajeva ne čini, drugačije bi razmišljali i ponašali se. U tom slučaju ne bi se odlučivali na takav potez.

Prema rečima nadležnih, pse u Petrovcu na Mlavi često dovoze iz okolnih naselja ili ih lovci jednostavno puste ukolike primete da se uplaše prilikom pucanja.

(Kurir.rs/TPK news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track