Почетна / Фудбал / Партизан

Стевановић: Ако смо победили учесника ЛШ, можемо и против другог клуба из Москве

Голман Немања Стевановић у пенал серији донео Партизану почетно славље на „Паримеч премијер купу” у Катару
ФОТО: partizan.rs

Партизан је успешно почео турнир „Паримеч Премијер купа” у Катару. Црно-бели су после извођења једанаестераца савладали Локомотиву из Москве и направили озбиљан корак ка борби за прво место. Славље у пенал серији Парном ваљку је донело два бода и наш представник је уз Спартак, засад, највећи кандидат за освајање победничког пехара у земљи домаћину Светског првенства 2022. у Катару.

Јунак радости тима Сава Милошевића после удараца са беле тачке је Немања Стевановић. Прва алтернатива стандардног чувара мреже Владимира Стојковића, био је на терену цело друго полувреме, а затим је одбранио шутеве Тугарева и Рибуса. Сви играчи Партизана затресли су мрежу Московљана током пенал рулета. 

Стевановићу је на припремама у Турској успело да заустави ударац са беле тачке играча Виторула. Мало је недостајало да Немања исто понови и у дуелу са Краковијом, двоструки подвиг остварио је против Локомотиве.

– Слађе ми је што сам два пенала одбранио против Локомотиве. Учесник Лиге шампиона прошле јесени је јачи од Румуна, уз то утакмица има и мали такмичарски значај.

Које одбрањене једанаестерце памтите кроз каријеру, да ли их је било у неким куповима, кад је било нерешено?

- Мој деби у Супер лиги за Чукарички био је у Крушевцу против Напретка. Под Багдалом сам такође одбранио два једанаестерца на једној утакмици, тако да те пенале сврставам у најомиљеније.

Кажете: наводите пеналџије да шутирају где ви хоћете – како: намигујете, показујете обрвом у десно, крећете се по линији?

- Највише их својим покретима наводим да мисле да ћу да се вратим у другу страну, а ја останем на истој и засад је било доста успеха, надам се да ће тако и да остане.

Јесте ли добили много честитки по завршетку утакмице?

- Јавило ми се много људи, супруга, мајка, родбина, пријатељи,  навијачи... 

Ко од Партизанових фудбалера најбоље изводи пенале?

- Ко не, видели сте да имамо одличне шутере. Кад вам они шутирају на тренингу и вежбате са њима, на утакмици онда није тешко да одбраните противнику.

Није мала ствар надиграти Локомотиву, хоћете ли и други клуб из Москве – Спартак?

- Није мала ствар, али ако смо могли да савладамо Локомотиву можемо и Спартак. Подрудићемо се да дођемо до успеха и због наших навијача,  јер је то клуб чији су навијачи братски са присталицама Звезде. Победа над таквим противником сигурно би нам била најдража на припремама.

Можете ли да освојите турнир у Катару?

- Ако поновимо игре као против Локомотиве, а сигуран сам да можемо и боље кад дођемо до свежине мислим да можемо. Али, идемо утакмицу по утакмицу.

Прелазни рок у Европи је завршен, дакле – остајете на пролеће у Хумској?

- Имам још пола године уговор са Партизаном тако да сам ту, везан за црно-беле – истакао је Стевановић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deki
Pobedili smo mi i još jednog učesnika LŠ a da nam nije ni jedan jedini šut uputio ka golu!!!
vagrant
Covek ima jos pola godine ugovora a nasa uprava ne reaguje. Decko sasvim solidno brani, bio je strpljiv da dobija sansu na kasicicu i zasluzio je novi ugovor. Jedino ako uprava opet nema svoju "kombinaciju", kao u slucaju Pesukica, Vujacica........?
Madjionicar
Dok je njemu ugovor na isteku, a novi mu jos nije ponudjen (sto se nije isto ovako cekalo sa Smiljanicem do zadnjeg minuta?), tu nesto ne stima. Meni je Stevanovic isto ok. Nije neka klasa, ali sasvim solidan golman.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.