Virtusova poruka Partizanu: Teodosić razbio Pezaro, spremna Paladoca čeka beogradske crno-bele

Mi. R.

03. 02. 2020. u 16:54

Partizan je trenutno na vrhu tabele sa učinkom od tri pobede i jednog poraza, a isti skor ima i ekipa iz Bolonje. Iza je Daraušafaka sa 2-2, a poslednji Trento sa 0-4

Виртусова порука Партизану: Теодосић разбио Пезаро, спремна Паладоца чека београдске црно-беле

Teodosić na prvom meču u Boegradu Foto N. Paraušić

KOŠARKAŠI Virtusa su zagrevanje za jedan od najvažnijih mečeva u top 16 fazi Evrokupa protiv Partizana odradili sa italijanskim Pezarom. Izabranici Aleksandra Đorđevića su pokazali da su u dobrom napadačkom ritmu, uspeli su da pređu "stotku" i da slave - 106:89.

Najefikasniji igrač protiv poslednjeplasirane ekipe italijanskog prvenstva bio je Miloš Teodosić sa 15 poena i osam uspešnih dodavanja. Hanter je ubacio 15, Korno 13, Baldi Rosi 12, Vims 11, a najnovije pojačanje Marbl deset poena.

Pred njima je sada susret sa crno-belima koji može da donese odgovor koji tim iz grupe E prolazi u četvrtfinale sa prve pozicije. Utakmica je na programu u sredu od 20.00 u legendarnoj dvorani "Paladoca".

Partizan je trenutno na vrhu tabele sa učinkom od tri pobede i jednog poraza, a isti skor ima i ekipa iz Bolonje. Iza je Daraušafaka sa 2-2, a poslednji Trento sa 0-4. Momci iz Humske su ovu fazu takmičenja otvorili upravo utakmicom sa Virtusom u "Štark areni", kada su pružili partiju sezone i potpuno dotukli italijanski tim - 99:81. I sada imaju priliku da sutrašnjom pobedom obezbede prolaz u top 8 i to sa prvog mesta, bez obzira na to šta budu uradili u poslednjem kolu protiv Trenta. Onda bi se u poslednjem susretu za drugu poziciju u direktom okršaju borili Virtus i Darušafaka.

Neće poduhvat u Bolonji biti ni malo jednostavan za Partizan, jer će njihov protivnik sigurno imati ogroman motiv da im se revanšira za najubedljiviji poraz koji su doživeli ove sezone. Virtus je od 11 poslednjih utakmica na oba fronta izgubio samo jednu i to upravo od crno-belih. U domaćem prvenstvu drže vrh tabele sa 18 pobeda i dva poraza, a iza njih je Sasari sa čak tri trijumfa manje.

Ukoliko crno-beli budu poraženi u Italiji, prolaz dalje mogu da obezbede početkom marta kada im na megdan stiže Trento. Postoji opcija i da "valjak" prođe u četvrtfinale sa dva poraza, ako Darušafaka u poslednja dva kola zabeleži samo jednu pobedu. U tom slučaju su Beograđani iznad crte, jer su bolji u međusobnim duelima sa turskim timom. Virtus pobedom protiv Partizana neće osigurati prvu poziciju, jer će onda o njoj odlučivati poeni, a i poslednji njihov okršaj sa Darušafakom.

Pre ovih utakmica italijanski i srpski tim su imali samo dva susreta u prošlosti. To je bilo tokom sezone 2002-2003. u najjačem evropskom takmičenju. Oba duela u Evroligi završena su pobedom Virtusa. Prvi u Beogradu 86:73, a drugi na italijanskom tlu - 81:64.

NA BUDUĆNOST ZA 200 DINARA

POSLE "večitog" derbija i važnog susreta sa Virtusom, košarkaše Partizana čeka još jedan bitan okršaj i to sa ekipom podgoričke Budućnosti. Utakmica se igra u nedelju od 18.00 u "Štark areni". U klubu su odlučili da za ovaj duel karte za nivo 400 koštaju samo 200 dinara i tako poslali poziv navijačima da ispune dvoranu do poslednjeg mesta.

Ponovo će ulaz za decu do 14 godina u pratnji odrasle osobe biti besplatan, uz preuzetu ulaznicu na blagajni. Karte se od danas mogu naći u prodaji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije