EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji boravi u SAD u zvaničnoj poseti, izjavio je da Kosovo nije postalo plen Kine i Rusije i da je odbacilo i kineske i ruske investicije, posebno kineske u oblasti telekomunikacija i 5G mreže.

Haradinaj je učestvovao u Senatu SAD na forumu koji su organizovali senator Inhof, predsednik Odbora za oružane službe i general Džim Džons, a na temu bezbednosne pretnje i elektronski napad.

U objavi na Fejsbuku, Haradinaj je naveo da se na forumu, između američkih senatora i kongresmena i lidera iz jugoistočne Evrope, razgovaralo o potrebi za jačanjem kapaciteta odbrane od pretnji po bezbednost i uticaja Kine i Rusije na telekomunikacione sisteme.

– Bezbednost je na prvom mestu. Kosovo nije postalo plen uticaja, jer je odbacilo kineske i ruske investicije, a posebno je odbilo kineske kompanije u oblasti telekomunikacija i 5G mreže – rekao je Haradinaj.

Bivši premijer je naveo da je Kosovo ponosno na liniji sa SAD i partnerima i da ovaj jasan stav jača partnerstvo i prijateljstvo.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here