≫ 

Dubl je taličan Srpkinjama: Fed kup ekipa korak bliže plej-ofu kvalifikacija za Svetsku grupu

Naredni rival su Slovenke u razigravanju za plasman u plej-of

  • 0
Foto: Teniski savez Srbije

Fed kup reprezentacija Srbije pobedila je Švedsku u Nacionalnom teniskom centru u Luksemburgu, u drugom kolu grupe A, Evro-afričke zone Fed kupa sa 2-1.

Slično kao i prvog dana kada su naše teniserke igrale protiv Luksemburga, naša reprezentacija je dublom rešila pitanje pobednika i sada je na pragu plej-ofa kvalifikacija za Svetsku grupu.

U singlu je Aleksandra Krunić ostvarila pobedu protiv Mirjam Bjorklund 6:2, 3:6 i 6:3, dok je Nina Stojanović izgubila glatko od Džoane Larson sa 6:1 i 6:0.

Međutim, kada su se Aleksandra i Nina spojile u dublu, Šveđanke nisu imale rešenja, pa su Larson i Lister savladane sa 6:2, 6:1.

Za plasman u plej of koji je na programu 17. i 18. aprila 2020. Srbija će se boriti protiv Slovenije (08. februar od 10 sati). Pobednik plej-ofa u aprilu obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu koje su na programu februara 2021.

Pobednik kvalifikacija (februar 2021) ostvaruje plasman na finalni turnir Svetske grupe 2021. koji je na pogramu u aprilu 2021. u Budimpešti.

Video: Ispovest Srđana Đokovića: Novak iskakao iz kreveta od NATO bombi, tokom finala AO sam vozio po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA