Dubl doneo pobedu Srbiji i plasman u plej-of

Aleksandra Krunić i Nina Stojanović pobedile su Slovenački dubl Kaju Juvan i Tamaru Zidansek sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4 i obezbedile pobedu u duelu i plasman u plej-of. Pobednik plej-ofa će imati priliku da se u kvalifikacijama bori za finalni turnir FED kupa 2021. godine.

Prvo je Olga Danilović poražena u prvom meču, da bi Nina Stojanović nadigrala rivalku i donela izjednačenje. Potom je Nina u paru sa Aleksandrom Krunić ponovo izašla na teren i njih dve su uspele da nadigraju Slovenke i obezbede pobedu Srbije.

U prvom setu ključan je bio peti gem, kada su naše teniserke uspele da oduzmu servis protivnicama. Nastavile su da pritiskaju servis protivnica i u devetom gemu propustile tri set lopte na servis Slovenki. Ipak, već u narednom gemu na svoj servis rešavaju set u svoju korist - 6:4.

Velika borba u drugom setu. U drugom gemu Slovenke dolaze do brejka prednosti. Naše teniserke uzvraćaju istom merom u narednom gemu. Usledio je miran period igre u kome su oba dubla bila sigurna na svoj servis. U sedmom gemu naše teniserke oduzimaju servis protivnicama, međutim sada Slovenke odmah uzvraćaju i ponovo je bilo izjednačeno 4:4.

Naredni gem je bio presudan, ponovo su naše devojke pritisle servis protivnica, osvojile tri vezane brejk šanse, iskoristile prvu i ponovo došle do brejka prednosti. Potom su lako osvojile svoj servis istavile tačku na ovaj set i meč - 6:4.

Pobedom, Srbija se plasirala u plej-of, koji je na programu 17. i 18. aprila 2020. Pobednik plej ofa u aprilu obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu koje su na programu februara 2021.

Pobednik kvalifikacija (februara 2021) ostvaruje plasman na finalni turnir Svetske grupe 2021. koji je na programu u aprilu 2021. u Budimpešti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара