Do kraja sedmice biće doneta odluka o eventualnom produženju školskog raspusta, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu prosvete Srbije.

Kako je navedeno, situacija s gripom se prati i Ministarstvo je u stalnom kontaktu s Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović – Batut“ i s Ministarstvom zdravlja.

Doneće se odluka u najboljem interesu dece, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

U Vojvodini je zbog epidemije gripa od sutra obustavljen boravak dece u vrtićima i nastava u školama, i tako će biti do 21. februara, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

(Beta)

Komentara

  1. Natasa
    11. februara 2020. 20:21

    Dobro vece, koliko mi obicni gradani smo u kontaktu, sa ljudima iz Novog Saday, Uzica, apsolutno, deca su sve vise, da li prehladena, ili temperatura, u svakom slucaju u porastu, podrzavam odluku Novog Sada, to je u interesu dece, a niko nije nigde otputovao, upravo, zato sto se polako siri krug obolelih. Srdacan pozdrav, iz Beograda.

  2. Mm
    11. februara 2020. 22:28

    A šta se dešava sa vrtićima? U jeku sezone gripa u Čačku u jednom vrtiću spojena deca iz tri vrtića, baš sada mora da se organizuje neka obuka vaspitača i eto deca sva u jedan vrtić. Ko nema gde dete, a dosta je takvih, prinuđen je da ga šalje u vrtić. Džaba vi produžavali raspust, nije problem po školama toliki koliki je problem po vrtićima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.