Mladen Šarčević
Tanjug/Rade Prelić
Mladen Šarčević

Tanjug/Rade Prelić

Mladen Šarčević, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šarčević je za TV Prva napomenuo da će najverovatnije biti doneta odluka o izjednačavanju sa produžetkom raspusta koja je juče doneta za teritoriju Vojvodine i po kojoj je đacima raspust produžen do 21. februara.

Podsetimo, na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje juče je doneo Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.

Kako je saopšteno, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine, radi zaštite zdravlja dece, a odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

Ministar prosvete je prethodno poručio da se za procenu Ministarstvo prosvete oslanja na istraživanja Batuta i drugih pokrajinskih organa koji su vezani za zdravljem, a tada je napomenuo i da će presek biti urađen.

- Ako je baš neko loše stanje, verovatno će se produžiti raspust, ako ne, krenućemo, ali ćemo i tada i dalje pratiti. Ponedeljak je neradni dan zbog praznika, tako da ne dižemo paniku. Ovo smo i prošle godine imali, ali intenzivno je bilo, već dok su deca bila u školi - naveo je pre dva dana Šarčević.

Kako su prekjuče istakli iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda, "broj gripoznih u prestonici je skoro prepolovljen i trenutne su procene da neće biti razloga za produžetak raspusta", ipak postoji mogućnost da se situacija promenila.

Podsećanja radi, jučerašnja odluka Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanjea se odnosi isključivo na teritoriju Vojvodine, na kojoj važi i poseban školski kalendar, te su se đaci posle zimskog raspusta vratili u školske klupe 15. januara. U Beogradu i drugim delovima Srbije, osnovci i srednjoškolci su na drugom delu zimskog raspusta i oni bi regularno trebalo da se vrate u školske klupe posle Dana državnosti, u utorak 18. februara, osim ukoliko danas na sastanku ministra prosvete sa Ministarstvom zdravlja ne bude doneta drugačija odluka.

Tagovi