Delegacija iz Norveške posjetila Mešihat

0
60

U utorak 11.02.2020. godine u večernjim satima predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sastao se u prostorijama Islamskog centra u Beogradu sa delegacijom iz Norveške koju predvodi biskup iz Osla Ule Kristian Kvarme, a u kojoj se nalazi i glavni imam Islamske zajednica Bošnjaka u Norveškoj Senaid ef. Kobilica.

Tom prilikom razgovarali su o položaju muslimana u zemlji, posebno na prostoru centralne Srbije i Vojvodine, izazovima sa kojima se suočavaju, kao i o stanju međureligijskog dijaloga u Srbiji i mogućnosti da se na tom polju pruži doprinos.

Sastanku u Beogradu prethodio je boravak delegacije iz Norveške u Novom Pazaru i tom prilikom posjeta Internacionalnom univerzitetu i razgovor sa rektorom dr. Suadom Bećirovićem, potom Fakultetu za islamske studije na kojem su imali prilike razgovarati sa prodekanom dr. Admirom Muratovićem, nakon čega je upriličen sastanak u prostorijama Mešihata gdje je delegacija Islamske zajednice koju je predvodio dr. Rešad ef. Plojović razgovarala sa gostima o nekoliko važnih pitanja, među kojima je i stanje međukonfesionalnog dijaloga i odnosa između vjerskih zajednica u Srbiji.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.