TREĆI PUT SRUŠIO JUVENTUS, PA NAJAVIO: Haland jeste čudo od deteta, ali bolji smo od Norveške, idemo na EP! (FOTO)
Foto: Starsport©

BIVŠI KAPITEN ZVEZDE OPTIMISTA

TREĆI PUT SRUŠIO JUVENTUS, PA NAJAVIO: Haland jeste čudo od deteta, ali bolji smo od Norveške, idemo na EP! (FOTO)

Fudbal -

Srpski fudbaler Darko Lazović igra u dresu Verone u sjajnoj formi.

To naročito može da raduje selektora Srbije Ljubišu Tumbakovića uoči martovskog baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Lazović sa Veronom beleži sjajne rezultate u Seriji A, a kruna dosadašnjeg dela sezone je pobeda posle preokreta protiv šampiona Juventusa (2:1) minule subote.

"Ništa novo, meni je ovo treća pobeda protiv Juventusa", uz osmeh kaže Darko Lazović na početku razgovora sa poznatim novinarom Nebojšom Petrovićem i dodaje:

"Nema euforije, cilj je i dalje 'kota 40' i opstanak u Seriji A".

Ronaldo jeste dao gol, ali to nije bilo dovoljno Juventusu ni da izbegne poraz.

"Nije bilo nikakve posebne taktike za Ronalda. On je igrač vrhunske klase i to se videlo i na Bentegodiju. Kad god je primio loptu, nešto je napravio. Gol, stativa i još jedan opasan šut. I to je bilo sve od Juventusa. Oni imaju 23 vrhunska igrača u rosteru, a sve se vrti oko Portugalca i to dovoljno govori o njegovom značaju za Sarijevu ekipu. Možda mu je defanziva jedina mana i moji saigrači, koji su igrali po njegovoj strani, to su znalački koristili", kaže Lazović.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde veruje da će "orlovi" uspešno prebroditi i Norvešku i rivala u finalu baraža (Škotska - Izrael) i domoći se Evropskog prvenstva.

"Čekamo već 20 godina na plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je kucnuo čas. Biće teško, Norveška ne pamti kada je poslednji put izgubila na domaćem terenu. Imaju kompaktnu ekipu, igraju čvrst fudbal i teško primaju golove".

Poseban osvrt zaslužuje Ering Haland, strašni norveški napadač, koji od dolaska u Dortmund nemilosrdno trese mreže.

"Svi pričaju o Halandu, koji je zaista čudo od deteta, odskočio je u poslednjih šest meseci, postao zvezda prelaznog roka, otišao u Dortmund i tamo nastavio da daje golove kao od šale. Ali pojedinci ne rešavaju utakmice. Mislim da imamo kvalitetniji tim od Norveške i da ćemo to dokazati 26. marta na Ulevol stadionu", zaključio je Darko Lazović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track