Ivanović: Teško sa Norveškom, Srbija zaslužuje da igra na EP 1Foto: STARSPORT

Onog trenutka kada je sviran kraj zadnje utakmice fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, pre dva leta u Rusiji, tadašnji kapiten Branislav Ivanović pao je u zaborav u svojoj zemlji.

Više nikada nije pozvan u nacionalni tim, čiji je dres oblačio 105 puta, a ni mediji se nisu mnogo trudili da dođu do njegove reči ili im je on svojevoljno ostajao nedostupan za razgovor na različite škakljive teme, čega u srpskom fudbalu uvek ima na pretek.

Zato je zanimljivo kada bilo gde pusti glas, kao što je to slučaj sa poznatim španskim sportskim dnevnikom Markom, čiji je novinar Ivanovića posetio u trening kampu Zenita u Benidormu, gde se klub iz Sankt Peterburga uveliko nalazi na pripremama.

Jedno od pitanja odnosilo se na šanse Srbije da dobije polufinalni meč baraža Lige nacija sa Norveškom, a onda to ponovi protiv Izraela ili Škotske, odnosno ode na svoje prvo prvenstvo Evrope od daleke 2000.

– Igramo protiv Norveške presudnu utakmicu. Biće mnogo teško, ali Srbija zaslužuje da igra na prvenstvu Evrope – tako 36-godišnji defanzivac vidi stvari pre susreta u Oslu 26. marta i eventualnog finala u Beogradu (31.3).

Nedavno su se pojavile spekulacije o eventualnom povratku pod trobojku nekada najbolje ocenjenog defanzivca Premijer lige, ali ni osvajač Lige šampiona i Lige Evrope sa Čelsijem ni selektor Ljubiša Tumbaković nisu demantovali ili potvrdili navode pojedinih medija. Međutim, sledeće reči kapitena ruske ekipe govore o njegovom stanju i načinu rezonovanja.

– Oduvek sam govorio da u sportu broj godina nije bitan. Važan je samo rezultat. Ja sam i dalje sposoban da se takmičim, osećam se odlično i mentalno i fizički. Zadovoljan sam, ali moram uvek da tražim više – objašnjava Ivanović, još neodlučan po pitanju prelaska u trenerske vode.

– Ne želim sada o tome da razmišljam, jer sam igrač. Ugovor mi ističe u junu, ali nadam se da ću nastaviti na terenu, da ćemo se dogovoriti – ne krije eks vođa „orlova“, čiji su golovi često donosili bodove reprezentaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari