Буџет Србије оштећен за 6,3 милиона динара

ДЕСПОТОВАЦ: У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, по одобрењу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, одређена је мера задржавања до 48 сати против одговорног лица привредног друштва из Деспотовца због постојања основа сумње да је извршио кривична дела пореске утаје и прања новца, чиме је оштећен буџет Републике Србије у износу од око 6,3 милиона динара.
hapsenje lisice
Фото: МУП

Осумњичени је у периоду од маја до новембра 2016. године, од више предузетничких радњи евидентирао рачуне у пословним књигама у којима је лажно приказао вршење грађевинских услуга у укупном износу од 17,5 милиона динара, а које нису извршене, саопштила је Пореска управа.

Приказујући симулиране послове као праве како би привидно пословао регуларно, без правног основа је извршио пренос новца са текућег рачуна привредног друштва на текуће рачуне предузетничких радњи.

Власници предузетничких радњи су уплаћени новац дали у готовини осумњиченом, уз договорену провизију, и на тај начин је избегао обрачун и плаћање пореза на доходак грађана у износу од 3.333.333,00 динара.

Такође, у поднетом билансу успеха за 2016. годину неосновано је увећао расходе привредног друштва у износу од 19.750.000,00 динара.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести