KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MUŠKARCA IZ DESPOTOVCA: Lažno prikazivao račune za građevinske usluge pa izvlačio novac
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

poreska utaja

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MUŠKARCA IZ DESPOTOVCA: Lažno prikazivao račune za građevinske usluge pa izvlačio novac

Crna Hronika -

BEOGRAD - Protiv odgovorne osobe u jednom privrednom društvu iz Despotovca biće podneta krivična prijava zbog poreske utaje i pranja novca, čime je budžet Srbije oštećen za oko 6,3 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprva Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnji da je od maja do novembra 2016. godine, od više preduzetničkih radnji evidentirao račune u poslovnim knjigama u kojima je lažno prikazao pružanje građevinskih usluga u ukupnom iznosu od 17,5 miliona dinara, a koje nisu realizovane.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Prikazujući simulirane poslove kao prave kako bi prividno poslovao regularno, bez pravnog osnova je prenosio novaca sa tekućeg računa privrednog društva na tekuće račune preduzetničkih radnji, navedeno je u saoptpenju.

Vlasnici preduzetničkih radnji su, uplaćeni novac dali u gotovini osumnjičenom uz dogovorenu proviziju i na taj način je izbegao obračun i plaćanje poreza na dohodak građana u iznosu od 3.333.333,00 dinara.

U podnetom bilansu za 2016. godinu neosnovano je uvećao rashode privrednog društva u iznosu od 19.750.000,00 dinara, čime je umanjio oporezivu dobit i izbegao plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 2.962.500,00 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track