Kolubara minirala i Dinamik, pa joj se smeši Superliga

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.02.20. | 13:58

Lazarevčani mogu da budu zadovoljni činjenicom da su nakon Novog Pazara uzeli skalp još jednom članu ABA 2 lige

Poslednje utakmice domaće košarkaške lige donele su i par iznenađenja. U dvorani kraj Morave, Zlatibor je naneo poraz Borcu, a Kolubara je slavila nad Dinamikom. Tim iz Lazareca, nakon što je “uzeo skalp” Novom Pazaru, isto je ponovio sa još jednom članom ABA 2 lige.

Trener Dušan Radović koji predvodi klub iz Lazarevca smatra da je svežina njegovih izabranika donela konačnu prevagu u poslednjoj četvrtini utakmice.
“Otputovali smo u Beograd sa željom da odigramo dobru utakmicu. Nismo baš očekivali trijumf, ali po prikazanoj igri i zalaganju igrača pobeda je zaslužena. Utakmicu smo dobro otvorili, što najčešće činimo. Dinamik je preveo u nastavku meča, ali imali smo svežinu, snagu, koje su uz dobru taktiku donele pobedu u četvrtom kvartalu, uz konačni trijumf”, ističe trener Kolubare Radović.

Izabrane vesti

Vaš tim beleži sjajne rezultate u nastavku KLS – a.
“Imamo sedam pobeda, uz jedan poraz i mislim da je to najbolji učinak u drugom delu prvenstva. Eto, Borac koji nije imao poraz, doživeo je dva neuspeha. Igramo lepu košarku, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, i izboriti plasman u Superligu”.

Preuzeli ste klub kad je bio u zoni ispadanja. U međuvremenu, očigledno su skočile ambicije.
“Kad sam došao u Lazarevac razgovarali smo o očuvanju ranga. Tačnije, da izborimo opstanak. Sad imamo ogromne šanse da izborimo učešće u Superligi. To bi bio veliki uspeh za tim i klub. Navijači iz Lazarevca, nadam se, moći će da gledaju ABA ligaše”.

U klubu ste naišli na pravi prijem.
“Uprava se angažuje da imamo optimalne uslove za rad. Igrači se maksimalno zalažu i trude. Sve u svemu, nemam zamerki i u potpunosti sam zadovoljan radom ekipe. Kolubara je stabilan član KLS - a”.

U timu imate dvojicu stranaca.
“Amerikanci su doneli svežinu, rezultate…Pen Brendon je jedan od najboljih strelaca lige. Prevashodno su dobri ljudi, potom igrači, njihovo angažovanje je pravi potez Kolubare”.

Planovi za naredni period…
“Razmišljam samo o preostalih šest kola i utakmicama u Superligi, ako je izborimo”.

Čačani su iznenadili porazima od Tamiša i sinoć Zlatibora.
“Bez obzira na poraze Borac je kandidat broj jedan za prvu poziciju u KLS – u. Borac ima kvalitetne igrače, znatno bolje nego rivali, tako da ga vidim i kao najboljeg u ABA 2 takmičenju”.

Mornar je slavio u Baru. Dakle, očekivanja u ABA ligi.
“U poslednja tri kola donosi se odluka. Teško je predvideti šta će se dešavati. Prve dve pozicije rezervisane su za Partizan i Budućnost. Sad se očekuju borbe za pozicije tri i četiri. Mornar nije iznenađenje, ulaganje je bilo veliko, a sastavili su strašan tim. Moj bivši trener Pavićević, sa Đolom, dobro radi posao. Velike su šanse da uđu među četiri. Cedevita je prelaskom u Ljubljanu nešto izgubila. Ipak je Zagreb bio grad košarke”.

Kad govorimo o Evroligi misli su najviše usmerene na Željkov Fener. Često ste na vezi sa Obradovićevim asistentom Vladom Androićem.
“Fenerbahče će ući u osam najboljih ekipa. Ipak, prednost i najveće šanse dajem Realu. Poštujem Barsu, Makabi, Efes…pobednik se odlučuje na fajnal – foru, u dva meča, presuđuje trenutna inspiracija, ali mislim da je Real broj jedan”, zaključuje Dule Radović koji sa Kolubarom, nakon Kupa Koraća, dočekuje Slobodu.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Ponedeljak
Borac Čačak - Zlatibor Čajetina 78:87
/Čarapić 16, Nerandžić 14, Tajler 13 (8as) - Riznić 22, Mitrović 21/

Dinamik - Kolubara 73:79
/Pašajlić 14, Paunović 13 - Čvorović 19, Pen 16, Simić 15 (7as)/

Sloboda Užice - Vršac 94:89
/Simović 21 (12sk), Pažin 18, Foster 17, Simić 15 (7sk, 7as), Tadić 13 (9sk, 8as) - Dimić 33, Milošević 17, Grušanović 12, Ćirković 11 (12as)

Utorak
16.00: (1,30) Mladost Zemun (16,0) Napredak Aleksinac (3,90)
19.30: (1,60) Metalac Valjevo (14,5) OKK Beograd (2,55)

Sreda
18.00: Tamiš – Dunav
20.00: Vojvodina – Novi Pazar

Piše: Đurđe MEČANIN 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara