≫ 

Dejan Stanković pred debi na klupi Zvezde: Znam 9 startera, na dvojicu ne računam, nemojte o Sanogu!

Trener crveno-belih održao prvu konferenciju pred debitantski nastup na klupi

  • 21

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare na Marakani pred nastavak Superlige, u kojoj njegov tim gostuje ekipi Čukaričkog na Banovom Brdu u subotu od 14.30.

On je izneo očekivanja pred meč i rekao da su ona uvek ista - pobeda, kao i da će na ovom meču biti lišen pomoći Gajića i Tomanea, koji su povređeni.

- Gajić i Tomane su pre tri dana imali istegnuće mišića, biće van stroja za ovu utakmicu, ostali su spremni i orni za nastavak prvenstva. Zvezda ima samo jedno očekivanje, to je pobeda, tako smo radili, trenirali i ponašali se, i tako ćemo nastaviti. Moramo takođe da gledamo i protivnika, koji je ozbiljna ekipa, imaju dobar sistem na čelu sa predsednikom Galetom, imaju lep miks iskusnih i mladih igrača. Očekujem nadigravanje, ali Zvezda uvek ide na pobedu - poručio je Dejan Stanković.

Koliko je teško spremiti utakmicu i u prva četiri kola teški mečevi sa ekipama iz vrha tabele?

- Ti svakako u jednom momentu moraš da ih sretneš, možda je bolje da to bude odmah na početku. Meni je drago što ću odmeriti snage sa njima, teško je to uvek kada imaš ozbiljne protivnike kao što su Partizan, Vojvodina, Čukarički..., ali to je posao i zadovoljstvo.

Nije Stanković bio preterano raspoložen da pojasni situaciju oko povrede Sanoga, za koga se piše da je izgubljen najmanje do sredine marta, a spekuliše se čak da bi mogao da propusti i veći deo polusezone, ako ne i celu.

SEKOU SANOGO Seku Sanogo; Foto: MN Press

- Došao sam na konferenciju da pričam o Čukaričkom, o Sanogu sam već pričao i rekao sam da je on van stroja. On nastavlja oporavak sa doktorom. Ali ja trenutno razmišljam o onima što imam, naravno, jedva čekam da se vrati - rekao je Stanković.

On je potvrdio da će sigurno neko od tri najmlađa igrača, Njegoš Petrović, Željko Gavrić i Veljko Nikolić, početi kao starter i da ima 9 igrača iskristalisanih za startnih 11 protiv Čukaričkog.

- Ne bih o imenima, ali ti klinci su iskočili i to je njihova zasluga, grupa ih je prihvatila. Sigurno će neko od njih početi sutra, imam 9 kristalno jasnih startera, ostalo ću odlučiti. Oni su bogatstvo Crvene zvezde, videćete njihovu volju i želju da nose dres Zvezde - naglasio je trener crveno-belih.

Veljko Nikolić Veljko Nikolić; Foto: crvenazvezdafk

Na pitanje da li će već posle prvog meča moći da se da sud o njemu kao treneru, odgovorio je da će se tek upoznavati sa novinarima i da je otvoren za svaku kritiku.

- Možete i danas, nije nikakav problem. Polako, upoznavaćemo se, upoznavaćete me. Tu sam, otvoren za svaku kritiku. Rano je da se sudi posle 4-5 prijateljskih utakmica, sada kreće prvenstvo, kreće pritisak - odgovorio je Stanković.

Upitan je o različitim formacijama, sa jednim i dva špica, koje je koristio na pripremama.

- Zavisi od protivnika, zavisi od postavke, na koga računam, na koga ne mogu da računam. Ja sam tek na početku i "neiskusan", ali veruj mi da ne menja ništa da li je jedan špic, dva špica ili tri špica, bitno je kako ti ekipa igra na terenu - naglasio je Deki, koji je posebno istakao i nekoliko imena u ekipi Čukaričkog.

Predstavljanje Dejana Stankovića Foto: Marko Jovanović

- Čukarički je mlada ekipa koja ozbiljno igra presing, imaju kapitena Docića koji ima fenomenalan prekid, imaju Tedića i Šapića, Vidosavljevića, puni elana momci, koji će biti željni dokazivanja - rekao je Stanković, koji se nada da će njegova ekipa igrati agresivno od starta.

- Ja ću pokušati, ubeđen sam da će naši igrači to preneti na teren. Sigurno da ćemo jako ući u meč, nebitno protiv koga igramo, time dokazujemo da poštujemo sebe, ali i protivnika - poručio je trener crveno-belih.

Istakao je da za sada nema novih informacija o odlascima igrača, posebno o precrtanima.

Dejan Stanković, Radživ van la Para Dejan Stanković u razgovoru sa Van la Parom; Foto: Nikola Tomić

- Za sada ovo što ja znam ne - kratko je odgovorio.

Stanković naglašava da ima malu tremu, ali i da ne može da poredi trenutak kada je debitovao kao igrač za Zvezdu pre 25 godina.

- Sigurno da ima treme, ona mora da bude prisutna, jer uvek u karijeri sam igrao pod tremom i pozitivnim strahom, kada sam potcenio protivnika i nisam imao tremu, obično nije bilo dobro. Ne mogu da uporedim to kada sam debitovao za Zvezdu, ono je jedinstven osećaj. Videćemo kako će biti, ali imam malu tremu, to je pozitivna trema i pozitivan strah - rekao je Dejan Stanković, koji će imati podršku svog šuraka, takođe bivšeg igrača Crvene zvezde na debitantskom meču na klupi Zvezde.

- Da, moja porodica će zbog obaveza ostati u Milanu, ali biće Milenko Aćimović tu, kome je rođendan sa mojom majkom - zaključio je trener Zvezde.

Podsetimo, Zvezda ima 11 bodova prednosti na tabeli u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mis

    14. februar 2020 | 15:53

    Stankovic je bio los fubaler,tako da ne sumnjam u njegove trenerske mogucnosti,zvjezda nije u istoriji imala losijeg trenera

  • dex

    14. februar 2020 | 16:57

    mnogo je bitnije da se klinci u martu podrze na punoj marakani....da oborimo rekord gledalaca za omladince .....i da im damo vetar u ledjaaaaaa

  • Zica

    14. februar 2020 | 16:51

    Jel ova kisa utice na grobare pa su ovako depresivni i samo kukaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA