Епископски савет: Нису престали разлози за литије

ПОДГОРИЦА: Епископски савет Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори саопштио је данас после разговора са црногорским премијером Душком Марковићем да нису отклоњени разлози за протестне литије и да ће још усрдније наставити борбу за промене спорног Закона о вероисповести.
litije
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

"Осећајући одговорност пред народом који молитвено и достојанствено брани своје светиње, образ и част Црне Горе, саопштавамо да ни на који начин нису престали разлози због којих су скоро два месеца стотине хиљада људи на улицама црногорских градова и шире", саопштено је из Епископског савета СПЦ у Црној Гори.

Како преносе подгоричке Вијести, епископи су поздравили напоре да се покуша да се кроз стручан дијалог дође до решења.

"Настављамо нашу борбу још усрдније и бројније до коначне промене дискриминаторних и неуставних одредби закона усмерених против Православне цркве у Црној Гори. Благодаримо народу на вери, стрпљењу и упорности и молимо све да наставимо с нашим литијама задржавајући њихов молитвени, хришћански и благословени дух лишен свих страначких, политичких и националних разлика", наводи се у саопштењу Епископског савета СПЦ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести