Gradonačelnik Njujorka podržao Sandersa u predsedničkoj trci

Bil de Blazio, gradonačelnik Njujorka najavio je da će podržati senatora iz Vermonta, Bernija Sandersa u njegovoj nameri da postane kanididat demokrata na američkim predsedničkim izborima.

Očekuje se da Bil de Blazio otputuje u ponedeljak zajedno sa Bernijem Sandersom u Nevadu gde će se zajedno sastati sa senatorovim pristalicama uoči glasanja o kandidatu Demokratske stranke za predsednika SAD u toj saveznoj državi, prenosi Njujork tajms.

De Blazio i Sanders razgovarali su nekoliko puta od septembra kada je gradonačelnik Njujorka okončao svoju predsedničku kampanju jer nije uspeo da pridobije podršku za svoju kandidaturu.

Njujork tajms naglašava da je De Blazio tek sada objavio svoju podršku Sandersu pošto je sentor iz Vermonta pobedio na glasanju u Nju Hempširu i ostvario dobar rezultat u Ajovi, čime je postao favorit na unutarstranačkim izborima.

Pe četiri godine, De Blazio je podržao tadašnju Sandesovu rivalku Hilari Klinton.

De Blazio je prošlog leta rekao da bi Sanders pobedio na predsedničkim izborima da je uspeo da osvoji nominaciju demokrata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво