≫ 

Zajon iskrivio tablu, Dončić se igrao košarke: Amerikanci deklasirali Svet u okršaju mladih zvezda

Počeo je Ol-star vikend u Čikagu!

  • 1

Košarkaši iz tima Amerike pobedili su tim Sveta sa 151:131 u ukupno šestom okršaju dve selekcije zvezda u usponu na Ol-star vikendu u Čikagu.

Otkako je izmenjen format takmičenja rukija i "sofmora", odnosno igrača koji igraju prvu i drugu sezonu u NBA, rezultat je podeljen, pa i Amerikanci i tim Sveta imaju po tri pobede.

All Star Rising Stars Basketball Foto: Tanjug/AP

Amerikanci su slavili sjajnim izdanjem u drugom poluvremenu kada su nadoknadili dvocifrenu razliku i minus od deset poena.

U prvom delu utakmice je i Zajon Vilijamson uspeo da iskrivi obruč zakucavanjem, a od atraktivnijih poteza je bila i ležerna trojka Luke Dončića sa pola terena, kojom je u završnici poluvremena doneo svom timu 81:71.

Nastavak je pripao "turbo" pogonu Majlsa Bridžisa koji je sa 20 poena, po pet skokova i asistencija i tri ukradene lopte bio najbolji na parketu.

Efikasniji od njega je bio Ar Džej Baret koji je ubacio 27 poena za tim Sveta. Kod pobednika su se još istakli Erik Paskal sa 23 poena i Kolin Sekston sa 21. Vilijamson je na kraju ubacio 14 poena, dok je Trej Jang imao 18.

Pored Bareta, u timu Sveta je Brendon Klark imao 22 poena i osam skokova, po 16 su ubacili Dončić, Gildžes-Aleksander i Vagner.

Iste večeri je u NBA odigrana i utakmica poznatih gde su snage odmerili tim Stiven Ej Smita i tima Vilbona gde je tim Vilbon pobedio sa 62:47, a muzičar Komon je bio najkorisniji igrač tog meča sa deset poena i po pet skokova i asistencija.

Da podsetimo, Ol-star vikend u subotu na nedelju donosi takmičenje u brzom šutiranju trojki i zakucavanjima, dok je u nedelju na ponedeljak glavna utakmica u kojoj će akter drugu godinu zaredom biti i naš Nikola Jokić.

Taj meč moći ćete uživo da pratite na portalu Telegraf sporta.

Video: Kao Tor čekićem: Pogledajte zakucavanje Janisa Adetokumboa

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pp

    15. februar 2020 | 09:55

    koga zanima glavna all star utakmica, utakmica bez ikakve drazi, bez ikakvog smisla, gde sve kosarkaske lepote padaju u zaborav, samo je pitanje hoce li ove ili u narednih nekoliko godina jedan tim dati preko 200 poena, i gde je tu smisao igre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA