Honda Jazz samo sa hibridnim pogonom

0
496
NAS SPONZOR

Honda će prodavati novu generaciju modela Jazz samo sa hibridnim pogonom, a sada su objavljeni detalji. Jazz četvrte generacije koristi hibridni sistem sa dva električna motora sličan rešenju iz CR-V Hybrid modela.

Japanski proizvođač saopštio je da taj pogon nudi “izuzetnu kombinaciju snažnih i uverljivih performansi i impresivne ekonomičnosti”. CR-V Hybrid koristi dva električna motora i dvolitarski benzinski agregat, a u Jazz će biti ugrađen 1,5 litarski benzinski motor i par sličnih električnih agregata.

Kombinovana snaga od 110KS šalje se na prednje točkove preko menjača sa jednim stepenom prenosa, koji omogućava linearno ubrzanje. Od 0-100km/h novi Jazz stiže za 9,4 sekundi, a maksimalna brzina je 172km/h. Prema WLTP testnom ciklusu, potrošnja goriva je 4,5 litara na 100km, a emisija CO2 je 102g/km u standardnoj formi.

Postoje tri režima vožnje – korištenje benzinskog motora, hibridna kombinacija ili upotreba samo električnih agregata. Funkcija rekuperacije energije kočenja dopunjava bateriju tokom usporavanja.

Jazz je prvi Hondin model koji će se prodavati samo sa hibrdinim pogonom, a uskoro će uslediti još neki. Honda je prošle godine saopštila da će svi njeni modeli u Evropi sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem biti ponuđeni sa hibridnim pogonom do 2022. godine.

Dizajnerski stil četvrte generacije Jazza je evolucija prethodnog modela. Tovarni kapacitet je 1203 litra sa oborenim zadnjim sedištima. Zanimljiva funkcija je podela A stubova, što je urađeno da bi se povećala preglednost sa prednje strane.

Honda tvrdi da je novi Jazz udoban poput limuzine iz premijum segmenta. Najavljena standardna oprema za Evropu obuhvata adaptivni tempomat, automatsku vožnju unutar saobraćajne trake, automatska prednja svetla, Apple CarPlay i Android Auto tehnologije.

Prethodni tekst2020 Citroen C3
Sledeći tekstF1: Mercedes i preimenovani Toro Rosso pokazali bolide za novu sezonu