Zvezdina deca u osmini finala Lige šampiona! Šerifu nije pomogla totalna destrukcija, Katić zablistao u penal seriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.02.20. | 19:07

Crveno-beli zasluženo među najboljih 16 ekipa elitnog takmičenja

Omladinci Crvene zvezde napravili su istorijski uspeh plasmanom u osminu finala Lige šampiona. Izabranici Slavljuba Đorđevića eliminisali su moldavski Šerif u u plej-ofu elitnog takmičenja i obezbedili prolaz u samu završnicu, gde ih očekuju okršaji sa vršnjacima evropskih velikana. Crveno-beli su stvorili ogroman broj prilika tokom utakmice, ali je defanzivni domaćin uspeo da se izbori za jedanaesterce. Međutim, to mu nije bilo dovoljno da eliminiše mnogo kvalitetnijeg rivala - 0:0, penalima 2:4.

Zvezdini igrači su bili sigurni na ruletu, dodatno samopouzdanje ulio im je Andrija Katić, koji je odbranio udarac Česnokova u prvoj seriji, a potom su pogađali Burmaz, Matić, Blagojević i Mitrović. Uloga potpunog tragičara pripala je Danilu Ignjatovu, koji je promašio udarac sa bele tačke u poslednjoj seriji, posle čega je usledilo veliko slavlje Beograđana.

Izabrane vesti

Penali kao da su još pre utakmice bili osnovni cilj ekipe Šote Maharadzea. Destrukcija igre, koju su demonstrirali domaći igrači tokom čitave utakmice, na kraju je urodila plodom, mada je najzaslužniji za to bio sjajni čuvar mreže Šerifa Mahil Čobanu, koji je zabeležio nekoliko fantastičnih intervencija. Ipak, Čobanu je na kraju zamenjen, a na gol je neposredno pre kraja meča stavljen Aleksej Sajmolenko, navodni specijalista za branjenje penala. Ipak, on to nije pokazao na delu. O tome kojliko su izabranici Slavoljuba Đorđevića bili dominantni govori i podatak da je Crvena zvezda tokom 90 minuta igre imala 18 šuteva ka protivničkom golu (sedam u okvir), a domaćin samo jedan i to van okvira gola.

Crveno-beli su u uvodnim trenucima meča najviše pretili preko Radulovića, koji kasnije tokom meča kao da je ostao bez municije, pa su njegovu ulogu preuzeli Babić, Matić i Njamculović. Ipak, najveću šansu na utakmici imao je kapiten Borisav Burmaz, posle čijeg udarca je lopta krenula praktično da ulazi u gol, ali je Čobanu gotovo nestvarno reagovao i sprečio već viđeno vođstvo gostiju.

Visok presing i snažan ritam, koji predstavljaju zaštitni znak ekipe Slavoljuba Đorđevića, bili su na znazi čitavih 80 minuta igre. Crveno-beli su u finišu ostali bez snage, ali i pored toga Šerif nije imao mogućnost da priđe Katićevom golu, mada nije previše ni insistirao na tome. Domaći su čekali i dočekali jedanaestrce, ali taj plan na kraju srećom nije bio koban za Zvezdu.

Žreb za nokaut fazu biće održan 14. februara u Nionu. U žrebu za osminu finala neće biti nosilaca, a crveno-beli u ovoj fazi neće moći da dobiju samo minhenski Bajern, sa kojim su bili u igrali u grupnoj fazi takmičenja. Do kraja nokaut faze takmičenja igra se po jedna u utakmica, domaćin će biti određen žrebom. Osmina finala igra se 3. i 4. marta, četvrtfinale je zakazano za 17. i 18. marta, polufinale je 17. aprila, a finale tri dana kasnije. Polufinala i finale se igraju u Nionu.

Plasman u nokaut fazu su obezbedili Real Madrid, Bajern Minhen, Atalanta, Juventus, Liverpul, Inter, Benfika, Ajaks, Derbi Kaunti, Salcburg, Dinamo Zagreb, Atletiko Madrid, Midtjiland, Ren i Lion.

ŠERIF - CRVENA ZVEZDA 0:0, penalima 2:4

ŠERIF: Čobanu (od 90. Samoilenko), Danilov (od 87. Ivanov), Mačalici, Gliga, Ojehovščij (od 66. Holodov), Česnokov, Gaju, Ignatov, Georgiju (od 66. Kovali), Kovčenko, Konohov.

CRVENA ZVEZDA: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Savić, Pisar, Njamculović (od 90. Lazetić), Novaković (od 78. Miletić), Burmaz, Radulović, Babić.

Foto: FK Crvena zvezda, Nikola Mitić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara