Prijavite prebivalište u opštinama u kojima opozicija ima šansu da pobedi: Stamatović zbog poziva na bojkot preseljava birače

V. M.

15. 02. 2020. u 10:30

Predsednik Opštine Čajetina poziva opozicione građane da promene prebivalište. Predlaže da se prijave u Paraćinu, Šapcu, Čajetini, Starom gradu...

Пријавите пребивалиште у општинама у којима опозиција има шансу да победи: Стаматовић због позива на бојкот пресељава бираче

Milan Stamatović nudi "rešenje" Foto Tanjug

PREDSEDNIK Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je juče zagovornike bojkota da promene prebivalište i upišu se u "opozicione opštine" kako bi mogli da glasaju za izborne liste koje predvode aktuelni nosioci vlasti u Čajetini, Šapcu, Paraćinu i u beogradskim opštinama Novi Beograd i Stari grad.

- Pošto već bojkotujete sve izbore, pa i lokalne, pozivamo sve vas iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kruševca, Niša, Kragujevca i ostalih gradova - dođite, prijavite prebivalište u opštinama u kojima opozicija ima šansu da pobedi čak i pod ovakvim izbornim uslovima i glasajte za naše liste - rekao je Stamatović.

Ovom akcijom "preseljenja" opozicionara, prema Stamatoviću, opozicija će "osigurati izvesnu pobedu, ali i celom svetu pokazati da smo jedinstveni u zahtevu za obezbeđivanje pristojnih, fer i demokratskih uslova za izbore".

Na ovaj predlog reagovao je nekadašnji predsednik DS Dragan Šutanovac:

- Sve je mogao da predloži, samo ovo ne. Posle se pita zašto kažu - isti ste.

Stamatovićev predlog došao je dan nakon što je lider Dveri Boško Obradović zatražio od predsednika "opozicionih" opština da u svojim mestima ne dozvole održavanje izbora, što je odmah odbacio predsednik opštine Paraćin Saša Paunović ocenjujući da je sprečavanje glasanja krivično delo.

Iako konačne odluke zvanično i dalje nema, sve je izvesnije da će Paunović, kao i Nebojša Zelenović u Šapcu, izaći na lokalne izbore.

Zelenović je juče na N1 rekao da bi za građane Šapca "bila izdaja da prepustimo vlast Milanu Ostojiću Sandokanu". Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, međutim, izlazak na lokalne izbore naziva učestvovanjem u "Vučićevom šibicarenju".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MAKI 1

15.02.2020. 19:31

За остале градове не знам али Пауновић у Параћину нема шансе!