Larkin u nezgodnoj situaciji - bira između Efesa i reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 16:46

Istog dana igraće se mečevi Turska - Holandija, odnosno Efes - Bajern

Bez obzira na to što Anadolu Efes igra evroligašku utakmicu protiv Bajerna (21. februar), Šejn Larkin se našao na spisku selektora Ufuka Saridže za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ništa to ne bi bilo čudno da se datumi ne poklapaju. I Efes i reprezentacija Turske igraju utakmicu 21. februara, pa će Larkin morati da bira za koga će igrati.

Najbolji strelac Evrolige nedavno je dobio turski pasoš, što znači da će kao naturalizovani košarkaš u budućnosti nastupati za reprezentaciju. Ipak, Larkin je pre tri dana na Tviteru objavio da nema nameru da menja ime, kako su preneli turski mediji, navodeći primer Bobija Diksona (promenio u Ali Muhamed).

Izabrane vesti

Pre dva dana u Kupu protiv Darušafake, Larkin je doživeo blažu povredu skočnog zgloba, pa je drugo poluvreme igrao pod bolovima. Međutim, trebalo bi da bude spreman za predstojeće susrete, bilo to u reprezentaciji ili klubu.

Selekcija Turske prvi meč u kvalifikacijama za EP odigraće 21. februara protiv Holandije, dok će tri dana kasnije gostovati Švedskoj (u grupi D nalazi se još i Hrvatska). Najrealnija opcija je da propusti meč sa Holandijom kako bi igrao za Efes protiv Bajerna, dok bi se reprezentaciji priključio tri dana kasnije na gostovanju Švedskoj.

SPISAK: Doguš Balbaj, Šejn Larkin, Sertadž Šanli, Tolga Gedžim (Anadolu Efes), Muhšin Jašar, Berkan Durmaz, Berk Ugurlu (Tofaš), Semih Erden, Metedžan Birsen (Karšijaka), Džan Jildizli (Bešiktas), Kartal Ozmizrak (Darušafaka), Melih Mahmutoglu (Fenerbahče), Goksenin Koksal (Galatasaraj), Metin Turen (Turk Telekom).

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara