EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti potvrdio je danas da se u Minhenu nije sastao sa specijalnim predstavnikom Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

– Ovde su bilateralni sastanci dogovoreni ranije. Ali u kontaktu sam s Grenelom, s kojim sam se već dva puta sreo – rekao je Kurti za Indeksonlajn.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je govorio i o pismu francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegovom zahtevu za ukidanje takse na proizvode iz Srbije, ponovivši da će odluka o stopostotnoj taksi biti ukinuta nakon što se uspostave mere reciprociteta sa Beogradom.

Prištinska “Gazeta ekspres” objavila je ranije danas da je svojim negativnim ocenama dva sporazuma Prištine i Beograda, uz insistiranje na taksama ili reciprocitetu, Aljbin Kurti “krenuo u direktne konfrontacije sa SAD”.

Izvori tog prištinskog dnevnika sa Minhenske bezbednosne konferencije rekli su da je Kurti zatvorio vrata glavnim kosovskim saveznicima – SAD, jer su američki državni sekretar Majkl Pompeo i Ričard Grenel odbili da se vide sa njim na marginama konferencije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here