Loženje pred istorijski revanš: Vajlder i Fjuri lice u lice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.02.20. | 11:42

Fizički i verbalni obračun WBC šampiona i izazivača iz Engleske u Las Vegasu: "Kada sam te pronašao, bio si navučen na kokain. Razmišljao si o samoubistvu"

Aktuelni WBC šampion Dionte Vajlder i linearni prvak superteške kategorije Tajson Fjuri odmeriće snage u drugoj međusobnoj borbi (nedelja, 05.00), a sudeći po varnicama na konferenciji uoči duela, očekuje nas pravi spektakl u Las Vegasu. A na talonu WBC šampionski pojas i ko zna koliko stotina miliona dolara. Naravno, i sportska večnost.

Prethodna borba održana krajem 2018. završena je kontroverznim remijem. Vajlder je bio inferioran sve do poslednjih rundi kada je dva puta imao priliku da okonča okršaj pre poslednjeg gonga, ali je Britanac oba puta ustajao iz nokdauna.

Izabrane vesti

Posle pomenutog okršaja, karijere dvojice boksera kretale su u potpuno drugom smeru. Vajlder je pokazao da je u odličnoj formi nokautiravši Dominika Brizila i Luisa Ortiza svojom ubitačnom desnicom, dok je Fjuri, po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa američkim ESPN-om, odradio mečeve sa ne tako atraktivnim rivalima.

Vajlder (40-0-1, 41 KO) i Fjuri (29-0-1, 20 KO) još uvek nemaju poraz, pa je jasno koliku težinu ima ovaj meč. Međutim, nismo morali da čekamo borbu da bismo videli spektakl, pošto je vrlo napeto bilo na konferenciji za medije održanoj uoči duela u Las Vegasu. Bilo je psovki, uvreda, pa čak i fizičkog obračuna...

Sve je počelo kada je Fjuri naredio fotografima da se odalje od njega kako mu ne bi preneli prehladu ili neku bolest. Usledio je potom obračun lice u lice dvojice boraca, prilikom kojeg se svašta moglo čuti. Uglavnom prozivke...
"Nokautiraću te ovde na bini, poručio je Fjuri.

Odmah je usledio oštar Vajlderov odgovor...
"Kada sam te pronašao, bio si navučen na kokain. Razmišljao si o samoubistvu. Tako da ne možeš da kažeš da si me doveo do velikih boks mečeva, ja sam tebe. 

Usledio je fizički obračun u kojem su se bokseri prvo unosili jedan drugom u lice razmenjujući psovke, da bi Vajlder prvi odgurnuo Fjurija. Nije mu Britanac ostao dužan, pa je uzvratio istom merom, a dalji sukob sprečilo je obezbeđenje. U suštini - već viđeno. Klasično boksersko 'loženje' za narod pred meč.

Još od završetka njihovog prethodnog duela Fjuri je navodno ljut, mada nije delovao ni približno tako po završetku meča decembra 2018. Sada se tvrdi da je besan zbog sudijske odluke kojom je žestoko oštećen. Ipak, kako kaže, sada neće dozvoliti arbitrima da odlučuju o ishodu meča.
"Nisam se čak ni raspitivao ko će biti sudije. Ali ovoga puta neću dozvoliti da sudbina meča bude u njihovim rukama, poručio je Britanac.

Nedavno je i jedan od najboljih boksera današnjice, Entoni Džošua izneo očekivanja pred okršaj Fjurija i Vajldera, rekavši da bi više voleo da Amerikanac pobedi.
"Voleo bih da pobedi Vajlder, pa da dođe do meča sa mnom jer je to duel koji publika iščekuje. Fjuri može da udara jako, mnogi ga potcenjuju, a i bolji je bokser, pa zbog toga mislim da ima malu prednost. Vajlder ima sjajnu desnu ruku, ali ako je izbegnete, prednost je vaša, rekao je Džošua.

Sve ukazuje na to da će ovo biti istorijska borba, a verovatno ćemo prisustvovati i prvom porazu jednog od dvojice bokserskih velikana. Meč koji nikako ne treba propustiti... 

Piše: David Radanović
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara