Neodoljivi „ljubavni zov“ Hamasa za izraelske vojnike

Militantna grupa Hamas hakovala je telefone desetina izraelskih vojnika, namamivši ih nalozima devojaka koji hoću da se upoznaju sa njima.

Izraelska vojska saopštila je da su vojnicima poslate lažne fotografije mladih devojaka, da bi ih namamili da skinu aplikaciju, preko koje bi moglo da se pristupi njihovih telefonima.

Ipak, nije došlo do značajne krađe informacija pre nego što je prevara otkrivena.

Izrael i Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, smrtni su neprijatelji.

Ovo je treći pokušaj Hamasa u poslednjih nekoliko godina da pristupi telefonima izraeslkih vojnika, ali je najsofisticiraniji dosad, rekao je potporučnik Džonatan Konrikus.

„Vidimo da uče i napreduju“, istakao je Konkrikus.

Prema njegovim rečima, hakeri su se pravili da su mlade imigrantkinje zbog lošeg izgovora hebrejskog.

Nakon što bi postali prijatelji, hakeri bi slali linkove sa kojih bi mogli da dele fotografije, ali sa kojih bi takođe ne znajući skidali malver – program koji napada elektronske uređaje.

Čim bi otvorili link, program bi instalirao virus koji je omogućavao pristup uređaju i svim podacima na njemu, uključujući lokaciju, fotografije i kontakte.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво