18. februar  2020. 08.49  | Izvor: Tanjug

Božović zabrinut prekidom rada Odbora za izborne zakone

PODGORICA -

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović izrazio je zabrinutost zbog prekida rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva crnogorskog parlamenta.

Božović je na sastanku sa rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori, šefom Delegacije Evropske unije i predstavnicima međunarodnih organizacija, koji je organizovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, rekao da Srbija snažno ohrabruje svaki dijalog o važnim društvenim pitanjima, a naročito o izbornom procesu, jer i sama tome pridaje veliki značaj.

"Smatram izbore kao srce demokratije. Svi smo dužni da u tom procesu budemo istinski javni servis građana kako država iz kojih dolazimo tako i građana Crne Gore kao zemlje prijema da bi se obezbedio najregularniji mogući izborni proces", naveo je Božović u izjavi sinoć dostavljenoj podgoričkim "Vijestima" posle sastanka.

On je rekao da je, kao i ambasadori EU i OEBS-a, izrazio zabrinutost prekidom rada parlamentarnog Odbora za reformu izbornog zakonodavstva i žaljenje što on nije završio započeti rad i postizanje opšteg političkog koncenzusa oko izbornog procesa.

"Imao sam i neka konkretna pitanja na koja mi je ljubazno odgovoreno od stručnog tima MUP. Sastanak ocenjujem jako korisnim i konstruktivnim", rekao je Božović.

Ministar Nuhodžić je na sastanku rekao da je crnogorski birački spisak kvalitetna, ažurna i tačna baza podataka po najvišim međunarodnim standardima, navode "Vijesti".

Tagovi
Srodne vesti