Paunović: Konačna odluka o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu nije doneta 1Saša Paunović Foto: Medija centar

Konačna odluka o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu nije doneta, izjavio je zamenik predsednika Demokratske stranke i gradonačelnik Paraćna Saša Paunović, uz ocenu da je bojkot lokalnih izbora kolateralna šteta bojkota parlamentarnih izbora i za nezadovoljstvo onih koji su imali realne šanse da nešto učine.

Paunović je za Blic rekao da je pitanje bojkota u Paraćinu i Šapcu i sličnim opštinama raspravljeno avgusta 2019. godine, pre odluke o bojkotu sa relevantnim donosiocima odluka, kada je bojkot bio samo pretnja za vlast i međunarodni faktor, kako bi se isposlovali bolji izborni uslovi i da bi se na izbore izašlo.

„Da niko ne zameri, ali nisu svi u ovom širokom savezu relevantni donosioci odluka, pa otuda možda iznenađenje kod nekih. Ja sam, recimo, rezigniran, ali ne baš i iznenađen ovim ‘iznenađivanjem'“, rekao je Paunović.

Prema njegovim rečima, u avgustu 2019. bojkot je bio samo pretnja, sada je gotova stvar.

„To je suština promene i verovatno je procenjenio da je komplikovano objašnjavati u javnosti koji su to objektivni argumenti na našoj strani. Naša vrednost je mala, jeftinije je žrtvovatio nas nego objašnjavati i biti principjelan. Bitka za bojkot i kasnije promene neće se odlučiti na dva odsto ukupnog biračkog tela. Može opozicija i bez dve ili tri lokalne samouprave“, ukazao je Paunović.

Komentarišući najave da će iz Saveza za Srbiju biti isključen svako ko izađe na izbore, a da to vuče i isključenje iz DS, Paunović je rekao da je Savez takva organziacija da iz nje niko ne može da bude isključen, tako da nikakva odluka Saveza ne može da povuče isključenje iz organizacije koja je osnivač SZS.

„Naravno, iz DS će biti isključen svako ko prekrši odluku donetu na stranačkim organima kakva je i važeća odluka o bojkotu“, rekao je Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari