UČENICI KOJI SU CEPALI ZASTAVU CRNE GORE BIĆE KAŽNJENI: Oglasila se direktorka osnovne škole u Podgorici!
Foto: Profimedia

BIĆE SANKCIONISANI

UČENICI KOJI SU CEPALI ZASTAVU CRNE GORE BIĆE KAŽNJENI: Oglasila se direktorka osnovne škole u Podgorici!

Crna Gora -

Nastavničko veće OŠ "Vlado Milić" iz Podgorice osudilo je cepanje državne zastave Crne Gore od učenika ove škole i oni će uskoro biti kažnjeni odgovarajućem vaspitnom merom, kazala je direktorka te obrazovne ustanove Biljana Ćulafić.

"Nastavničko veće je zauzelo stav i osudilo akt koji se desio, posebno cepanje crnogorske zastave i tako bismo reagovali da je bio u pitanju državni simbol bilo koje države. To je neprihvatljivo i necivilizacijsko ponašanje.

U ovom trenutku ostaje da se u narednom periodu i to vrlo brzo odredimo prema učenicima odgovarajućom vaspitnom merom, ali čekamo da policija završi svoj posao pa da imamo potpune informacije. Preduzećemo meru u okviru onih koje su propisane zakonom i pravilnikom", navela je Ćulafić.

Prema njenim rečima, u ovoj školi je za sve učenike održan čas na kom je objašnjeno zbog čega je skrnavljenje državnih simbola necivilizacijski akt.

Želimo da nekom merom ukažemo učeniku da je napravio grešku, a ako u određenom periodu procenimo da je osvešćen i da se greška neće ponavljati, odnosno da se ne ponavlja, vaspitna mera se do kraja godine može i povući. U svakom slučaju, ne zaboravljamo da je u našem fokusu učenik i njegov obrazovni i vaspitni napredak. Dete je u prvom planu. Smatramo da, u ovom slučaju, deca, koliko su kriva, toliko su i žrtve", naglasila je Ćulafić.

Podsećamo, na društvenim mrežama se prošle sedmice pojavio snimak na kom se vidi kako učenici iz Osnovne škole "Vlado Milić" cepaju zastavu Crne Gore.

Kurir.rs/Dnevne novine/Mondo.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track