Demokratska stranka je zatražila nezavisnu istragu koja će pokazati kako je ministar odbrane Aleksandar Vulin došao u posed elektronske prepiske između lista „Nedeljnik“ i nekadašnjeg ministra odbrane i bivšeg predsednika DS-a Dragana Šutanovca.

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, u svom poslednjem javnom istupu, Vulin je komentarisao navode iz autorskog teksta koji je Šutanovac pisao za „Nedeljnik“, a koji uopšte nije objavljen.

„Samim tim, ministar nije ni mogao znati šta sve stoji u tom tekstu, osim ukoliko mu neko nije dostavio poruke razmenjene između Šutanovca i Nedeljnika putem elektronske pošte.

Budući da se Goran Vesić pre nekoliko meseci javno hvalio kako je došao u posed poruke koju je direktor programa Televizije N1 poslao svom novinaru, sad već postaju jasne indicije da režim Aleksandra Vučića prati privatne komunikacije i elektronsku poštu nezavisnih medija i političara“, stoji u saopštenju DS.

Dalje se navodi da bi u demokratskim i uređenim državama već same indicije protivzakonitog praćenja i presretanja privatne pošte bile dovoljan razlog za smenu kako samog ministra koji zna šta piše i u neobjavljenom novinskom tekstu, tako i čitave vlade.

„Istovremeno, ukoliko vlast ne dozvoli nezavisnu istragu i ako pokuša da zataška novu aferu ministra odbrane Aleksandra Vulina, biće to još jedna potvrda koliko su političke stranke ‘Saveza za Srbiju’ i druge opozicione organizacije i građanske inicijative bile u pravu kada su proglasile bojkot lažnih izbora koje Vučićev režim i pomagači Vučićevog režima pripremaju za kraj aprila. U zemlji u kojoj vlast čita elektronsku poštu novinara i političara, nema uslova ni za elementarni politički život, a kamoli za slobodne i poštene izbore“, navodi se u saopštenju DS.

Komentara

  1. Arči
    18. februara 2020. 18:50

    Stuxnet,Cryptolocker,Conficker su samo delić iz plejade trojanskih virusa za presretanje e poste. Pa i Šuki je orao izraelske sukove dok je bio ono šta je bio.

  2. Bobby
    19. februara 2020. 14:23

    Добар виц.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.