Komentara: 3
Pregleda: 2554

Visoka koncentracija polena leske

18.02.2020. u 15:33h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena leske, dok su ostala drveća beležila nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena leske

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom protekle sedmice u vazduhu je zabeleženo više od 100 polenovih zrna leske po metru kubnom vazduha, što predstavlja visoku koncentraciju. Kako je nedelja odmicala, koncentracija se postepeno smanjivala na nisku, te je na kraju sedmice zabeleženo do 60 polenovih zrna leske po metru kubnom vazduha.

Kada su u pitanju ostala drveća, poput jove, čempresa, jasena i brestova, tokom protekle nedelje beležila su nisku koncentraciju polena u vazduhu, te su mogla da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju beležiće leska i jova, umerenu čempresi, dok će ostala drveća beležiti nisu koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2554

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.