Policija na pragu da rasvetli ubistvo Roganovića i ranjavanje Krstovića, DNK otkriva saučesnike?

NovostiOnline/ S. Đ. - Z. U.

19. 02. 2020. u 10:37

Pritvor Dragiši Bulatoviću, čiji su tragovi nađeni kraj zapaljenog auta

Полиција на прагу да расветли убиство Рогановића и рањавање Крстовића, ДНК открива саучеснике?

Foto V. Vujnović

CRNOGORSKA policija na pragu je da reši oružani napad na Igora Krstovića (35), koji se dogodio nadomak njegove kuće u Podgorici 28. januara ove godine i ubistvo Šćepana Roganovića (36) 13. februara u Herceg Novom.

Kako saznajemo, zbog napada u Podgorici priveden je Dragiša Bulatović, kome je određen pritvor. Navodno, njegov otisak prsta i DNK pronađeni su na flaši benzina, kojom je zapaljen auto počinioca posle teškog ranjavanja Krstovića.

Krstovićev auto je izrešetan sa 26 metaka, od kojih ga je, prema informacijama iz bolnice, pogodilo sedam. On je operisan u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici, a prošle nedelje je privatnim avionom prevezen u Hanover, u tamošnji medicinski centar na dalje lečenje.

O Krstoviću su mediji izveštavali da je vođa jedne podgoričke kriminalne grupe i da je blizak "škaljarskom klanu". Nemačka policija brine o njegovoj i bezbednosti njegove supruge Suzane, koja je sa njim u Hanoveru.

U sredu se pojavila se informacija da je rasvetljeno i ubistvo Šćepana Roganovića, koji je usmrćen na stepeništu Kanli kule u Herceg Novom. Da je i ovaj zločin pred razrešenjem "Novostima" je potvrdio sagovornik iz policije, koji nije mogao da saopšti više detalja, jer nisu uhapšeni svi osumnjičeni.

Ubica je, podsetimo, u trenutku kada je Roganović krenuo da silazi niz stepenište, ubrzao korak i ispalio tri hica u njega. Kada je pao, prišao mu je i ispalio još dva hica u glavu, a potom pobegao skuterom. Veruje se da je vozač skutera saučesnik, odnosno da je dovezao i odvezao počinioca.

Inspektori su nedugo nakon ubistva, u naselju Sasovići, pronašli zapaljen motocikl za koji se sumnja da je korišćen u ubistvu. Pronađen je i pištolj, kojim je, navodno, Roganović ubijen. Istog dana saslušano je više desetina osoba bliskih "škaljarskom" kriminalnom klanu, ali niko nije zadržan.


TREĆA ŽRTVA RATA KLANOVA

ŠĆEPAN je treća žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih klanova, započetog krajem 2014. godine. Njegov otac Niko (66) ubijen je 26. jula 2017. u naselju Dubrava. Policija nije otkrila ko su dvojica napadača koji su ga sačekali stotinak metara od kuće.

Tri meseca ranije teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško. On je ostao bez obe noge u podmetnutoj eksploziji. Ni taj napad nikada nije rasvetljen. Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31), ubijen je 21. decembra 2018. godine u Beču. Svi oni su povezivani sa "kavačkim klanom".



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije