• 1

Šta će biti s Blumbergom? Milijarder prodaje svoju kompaniju, ako postane predsednik SAD

Da li je Tramp spreman da napusti tron?

  • 1
Majkl Blumberg Michael Bloomberg

Majkl Blumberg / Foto: Tanjug/AP

Kompanija "Bloomberg LP", koja je slavnom američkom političaru donela milijarde, mogla bi "padne" u ruke drugog vlasnika, ako Majkl Blumberg pobedi na predsedničkim izborima, 3. novembra 2020.

Njegova popularnost sve više raste, a samouveren stav je ozbiljno uzdrmao sve kandidate, pa i aktuelnog predsednika Donalda Trampa. On će se danas i prvi put pojaviti na javnoj debati u Las Vegasu. Blumberg, koji poseduje većinski deo svoje kompanije osnovane 1981, ovde će se javno usprotiviti svim demokratskim protivnicima. 

Stotine miliona dolara ulaže u kampanju, u želji da zavlada Amerikom, što mu je neostvarena želja, ali da i svrgne s trona okorelog republikanca, Trampa.

Procena je da je Blumberg (78) "težak" 60 milijardi dolara, a njegova politička karijera je prilično konfuzna: najpre je bio demokrata, pa republikanac, pa neutralan po pitanju političke struje, da bi se ponovo vratio u redove demokrata. U aktuelnoj anketi, ovaj Amerikanac je dobio 19 odsto podrške.

Neki kandidati tvrde da Blumberg nastoji da "kupi izbore", ali on kaže da igra pravedno i da je čak ostalim demokratama ponudio finansijsku pomoć u nastojanju da svrgnu Trampa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demo Krat

    19. februar 2020 | 12:31

    Kad će jednom u Americi doći normalan čovek na vlast?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>