DruštvoVesti

Počinje Sajam turizma u Beogradu, TO Novi Pazar u hali 4

Pod sloganom „Put pod noge“ u halama Beogradskog sajma od 20. do 23. februara biće održan 42. Medjunarodni Sajam turizma. Na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, koji će promovisati najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa. Turistička organizacija Novi Pazar kao i obično predstaviće svoje potencijale u hali 4. Sajam će svečano otvoriti potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Beogradski sajam turizma ušao je u petu deceniju postojanja kao vodeći turistički događaj u ovom delu Evrope i sveta, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača, učesnika, posetilaca i poslovnih ljudi iz svih delova sveta, sa zajedničkim poslovnim ciljevima i
interesovanjima, i povezuje ponudu i tražnju. Ove godine na Sajmu turizma učestvuje više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno će biti prisutno 44 države. Zajedno, na sve četiri manifestacije učestvuje preko 900 izlagača. Prvi put ove godine na Sajmu turizma predstaviće se Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

U hali 4 predstavlja se domaći turizam – Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, turističke organizacije gradova Srbije, strukovna udruženja, planine, banje, jezera, salaši… Medju njima i ove godine biće i novopazarska tiristička organizacija.

Za sve koji sa nestrpljenjem očekuju leto 2020. godine, Sajam turizma je jedinstveno mesto koje podstiče na nova putovanja, otkriva nove destinacije koje se tek promovišu u Srbij, gde posetioci mogu da se upoznaju sa sveobuhvatnom i premijernom ponudom popularnih odmarališta i hotela, i na licu mesta ostvare popust, uporede cene i odluče se za svoj idealan odmor.
Najavljeni popusti se kreću od 5 do 50 posto, u zavisnosti od agencije i destinacije, a paketi sa mnoštvom pogodnosti često igraju presudnu ulogu u odabiru destinacije, posebno za porodice sa više dece.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat.

Podeli