Jovanović (Metla 2020): EU nije tema, moramo sami da se borimo za sređivanje stanja u zemlji 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović kazao je da danas Evropska unija nije tema za Srbiju i da bi sami trebalo da se borimo protiv korupcije i za sređivanje stanja u zemlji.

„Evropska unija nije tema i ona je u takvoj krizi, tako da me pustite sa tim pričama“, rekao je Jovanović gostujući u Jutarnjem programu televizije Prva.

On je naveo da će se videti šta će biti sa EU, imajući u vidu Bregzit i sve ostale probleme sa kojima se suočavaju.

„Ne treba trošiti energiju šta će biti 2035. ili ko zna koje godine. Šta nas sprečava da se borimo protiv korupcije, da uredimo gradove, da sredimo Srbiju, šta će nam Unija za to“, upitao je Jovanović.

On je kao najveći problem u Srbiji naveo partitokratski sistem, u kome, kako je naveo, „bez stranačke knjižice vladajućih stranaka ljudi ne mogu ništa da urade“.

„Vladajuće stranke su stavile šapu na sve državne resurse. Hajde da počistimo to što ne valja, i zato sledi metla za veliki prolećno čišćenje Srbije“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari