Ko je podnosilac krivične prijave protiv Josipe Lisac

Boško Županović, koji je podneo krivičnu prijavu protiv Josipe Lisac zbog načina na koji je otpevala hrvatsku himnu na inauguraciji Zorana Milanovića, počinio je više krivičnih dela, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, piše "Indeks".

Indeks navodi da je na portalu zagrebačkog Pravnog fakulteta ostala zabeležena sudska crtica o Bošku Županoviću, u kojoj se kaže da on ima već mnogo krivičnih dela zabeleženih u dosijeu, a nakon što je uhvaćen u švercu ljudi i begu iz Hrvatske, MUP je za njim raspisao međunarodnu poternicu.

"Dok je služio zatvorsku kaznu zbog prijevare 1995. u Dubrovniku nad njim je obavio vještačenje specijalist neuropsihijatar dr. Niko Glavić. Kod Županovića je našao 'poremećaj osobnosti u vidu psihopatski strukturirane ličnosti' te je ocijenio da je Županovićeva sposobnost upravljanja vlastitim postupcima umanjena, no ne bitno", preneo je hrvatski portal.

"Prevarant i policijski doušnik"

Advokat Ante Nobilo izjavio je za Indeks da je Županović "prevarant i policijski doušnik".

Seća se da se Županović krajem prošlog veka predstavljao kao zaposleni u njegovoj kancelariji, i da je protiv njega podneo krivičnu prijavu.

Ne zna, ipak, šta je na kraju bilo s tom krivičnom prijavom iako se, kaže Nobilo, neko vreme intenzivno interesovao za Županovića.

Nobilo kaže da je tako i saznao da Županović sarađuje s policijom, ali i da je imao ozbiljnih problema sa zakonom.

Boško Županović je podneo krivičnu prijavu protiv Josipe Lisac zbog načina na koji je otpevala hrvatsku himnu na inauguraciji Zorana Milanovića.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво