Хрватски музичари стали у одбрану Јосипе Лисац: Њено певање химне је уметничка слобода

Пратите нас
Хрватска глазбена унија и „Кроација рекордс“ стали су у заштиту легендарене певачице Јосипе Лисац, која се нашла на удару због извођења хрватске химне на инаугурацији новог председника Зорана Милановића.

Начин на који је Јосипа Лисац извела хрватску химну „Лијепа наша“ покренула је бурну расправу на друштвеним мрежама, али и бизарне кривичне пријаве против Јосипе Лисац, пренео је Јутарњи лист.

„Обраћамо се свим медијима и учесницима расправе на друштвеним мрежама, који неуморно расправљају о химни и изведби Јосипе Лисац. Нажалост, овде се ради о потпуном непоштовању уметничке слободе и креације певачице чији стил обожавају све генерације и виде је као једну од највећих легенди хрватске музичке сцене“, наведено је у саопштењу.

Како додају, јасно је да се не ради ни о каквом вређању химне.

„Стил и начин интерпретације Јосипе Лисац је опште познат и ова је ситуација још један доказ да живимо у друштву у којем су озбиљно пољуљане основне људске и културне вредности, као и начин комуникације“, стоји у саопштењу.

Из Хрватске глазбене уније и „Кроација рекордса“ навели су да на молбу Јосипе Лисац обавештавају јавност да она више неће коментарисати реакције на изведбу химне нити предлоге за кривичну пријаву нити било какве сличне будуће реакције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала