Hodočasnici iz Beograda probijaju se preko snegom okovanog Durmitora: Kroz Žabljak ih pozdravio penzionisani profesor (88), u nedelju stižu u Podgoricu (FOTO+VIDEO)

M.D.

20. 02. 2020. u 19:04

Oni su popodne stigli na Žabljak gde im je podršku pružio verni narod grada podno Durmitora

Ходочасници из Београда пробијају се преко снегом окованог Дурмитора: Кроз Жабљак их поздравио пензионисани професор (88), у недељу стижу у Подгорицу (ФОТО+ВИДЕО)

Print screen

Hodočasnici koji su krenuli pešice iz Beograda i zaputili se prema Podgorici da se pridruže litijama kojima se brane svetinje u Crnoj Gori, probijaju se danas, po velikoj hladnoći, preko, snegom okovanog Durmitora.
Oni su popodne stigli na Žabljak gde im je podršku pružio verni narod grada podno Durmitora.

Između ostalih, njih je pozdravio i hodom kroz Žabljak podržao penzionisani profesor 88-godišnji Naod Vuković za koga kažu da do sada nije izostao ni sa jedne litije u ovom gradu.

Hodočasnici su jutros kenuli iz Đurđevića Tare a trenutno se, po veoma hladnom vremenu i snegu, kreću prema Šavniku gde će zanoćiti. Sutra put nastavljaju prema Nikšiću.

Ognjen Maraš (27) iz Zete, Miloš Ajković (26), takođe iz Crne Gore, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna krenuli su iz Beograda, ispred hrama Svetog Save, a pridružila su im se još dva Podgoričanina, Kristijan Kojičić i Goran Pajović..

Oni bi trebali da 23. februara stignu u Podgoricu i pridruže se litiji u tom gradu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)