• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amfilohije: Da Bog urazumi premijera Crne Gore, on je razboritiji od šefa

Izvor mondo.rs

"Ova grupa koja je sada na vlasti je objavila rat Bogu i to je duboko zabolelo narod. Molim se Bogu da se naš dobvri Duško Marković urazumi, ipak je on razboritiji od onoga koji mu je glavni", izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski.

 Amfilohije o Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ispraćajući više od 100 ljudi u litiju dugačku 28 kilometara od crkve Svetog Đorđa iz Dobrilovine ka Mojkovcu, po temperaturi ispod nule Amfilohije je rekao da je "narod prestao da se plaši" i još jednom žestoko kritikovao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Prvi čovek srpske crkve u Crnoj Gori izjavio je i da se moli Bogu da se urazumi predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koga smatra "razboritijim" od njegovog šefa - Mila Đukanovića, kojeg je, pak, nazvao "nesrećnikom i nekrštenim bezbožnikom".

Možda će vas zanimati

"Ja sam podneo prijavu sadašnjem predsedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a posle je dostavio i predsedniku države i predsedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovde od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsednik Crne Gore (Milo Đukanović), on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivamNego šta je nego autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigde u svetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpeo, naročito od 1945. godine, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši", rekao je Amfilohije povodom Zakona o slobodi veroispovesti koji je izazvao veliko nezadovoljstvo i protivljenje crkve i njenih vernika.

PROČITAJTE JOŠ: Milo "Britva" protiv Amfilohija - Dve decenije kasnije opet narod na ulici

On je poželeo narodu da mu "Bog da snage da istraje u odbrani vere", a ujedno je poželeo da "Bog urazumi i predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića" i osvrnuo se na nedavni boravak Mila Đukanovića u Majamiju.

"Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?", zapitao je Mitropolit Amfilohije.

Vladika je poželeo da mu "Bog podari razuma".

"Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zabolelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti", rekao je Amfilohije.

Povodm problema oko Zakona o slobodi veroispovesti, na inicijativu Vlade Crne Gore nedavno je organizovan prvi sastanak i razgovor sa predstavnicima Mitropolije Crnogorsko-primorske. Obe strane su ostale na svojim pozicijama, ali je dogovoreno da razgovori budu nastavljeni na nivou eksperata.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Црна Гора Српска Спарта

Тешко оном ко ратује против Господа. Паре, похлепа и безбожништво су уништиле политичаре, то је канцер и зло коме нема краја. ЋЕРАЋЕМО се још... то је најмање што можемо.

Svetac110099

Kakve veze ima Bog sa crkvom? Što ih poistovećuje? Udarac na crkvu nema nikakve veze sa udarcem na Boga. U Boga verujem u crkvu ne. Crkva je grupa grešnika koja je monopolizovala pravo vere u Boga. Ovaj Amfilohije je sve ono što Bog nije i protiv čega se treba boriti. I ako je zakon nakaradan i treba ga menjati ne bih mogao da budem na istoj strani sa ovim "vernikom" nikako.. za šta god se zalagao.

VelikoSrbin

@Svetac110099 Idi onda u stalu,da se pricestis a u zooloski vrt da se krstis...

special image