Путеви Србије: Проходност добра, снег на појединим деоницама

БЕОГРАД: Проходност на путевима у Србији је добра, како на главним путним правцима, тако и на путевима ка зимским центрима.
voznja zima pix
Фото: pixabay.com

На путним правцима прве категорије снега до пет центиметара има на путу Владичин Хан-Сурдулица-државна граница са Бугарском и Власинско Језеро-граница са Бугарском, као и на путу Пожега Ивањица-Ивањица-Ивањица-Нови Пазар, саопштили су Путеви Србије.

На осталим путним правцима првог приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 центиметара на територији Ивањице и Врања.

На државним путевима другог приоритета коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице, Колубаре, Крушевца, Пожеге, Врања, Зајечара.

Кад је реч о путним правцима треће категорије, снега до пет центиметара има на територији Ивањице, Колубаре, Крушевца, Новог Пазара, Пожеге, Врања.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести