Смрт жене у Бачком Градишту и даље мистерија

Никола Ф. (24) из Бачког Градишта, који је у уторак ухапшен због сумње да је прошле године закопао своју мртву мајку Душицу у дворишту породичне куће у Улици Шаму Михаља, јуче је требало да буде саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.
Žena zakopana u dvorištu porodične kuće Foto:Dnevnik.rs
Фото: Дневник.рс

Међутим, у току јучерашњег дана нисмо добили потврду да ли је то и учињено и да ли је квалификовано кривично дело које му се ставља на терет.Подсетимо, тело Душице Ф. (55), која је преминула прошле године под још неразјашњеним околностима, пронађено је у уторак закопано у дворишту породичне куће.

Сумња се, по речима мештана, да је Никола Ф. прошле године убио мајку, али се не искључује ни могућност да је несрећна жена преминула природном смрћу, а да ју је син у дворишту закопао јер није имао новца да је сахрани.

– Душицу смо видели последњи пут у марту прошле године – рекао је један од мештана Бачког Градишта. – Причало се по селу да је умрла у болници у Новом Саду и да су рођаци из Куле преузели њено тело и тамо је сахранили. Она је имала здравствених проблема и никада није радила. Након што ју је напустио муж, остала је сама да живи са сином у тој кући.

У комшилуку кажу да су познавали и покојну жену, и њеног сина и мужа, који их је напустио 2017. године и отишао у Немачку да живи. Њему је син, маја прошле године, рекао да је мајка умрла у болници у Новом Саду, али се он није одзвао на позив из болнице, те је њено тело преузела родбина из Куле. По његовим речима, они су је сахранили на њему непознатом месту, а он је као знак жалости носио и црни флор.

Недавно је муж почео да се распитује код комшија да ли знају где је Душица сахрањена јер је, наводно, желео да извади умрлицу која му је била потребна да би се поново оженио. Један од комшија се распитивао и сазнао да се жена и даље води као жива и тада је све постало сумњиво.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести