„Отишао“ за пола милијарде долара: Познати бренд доњег рубља има новог власника

CC0 / Pexels / Жена у доњем вешу
 Жена у доњем вешу - Sputnik Србија
Пратите нас
Приватна инвестициона фирма „Сикамор брендс“ биће нови већински власник посрнуле компаније „Викторијас сикрет“, јавља агенција АП.

„Сикамор брендс“ ће купити 55 одсто капитала „Викторијас сикрета“ за око 525 милиона долара, саопштила је компанија „Л Брендс“, у чијем је већинском власништву до сада био тај амерички произвођач женског рубља и козметике. Компанија „Колумбус“ из Охаја задржаће преосталих 45 одсто власничког удела.

Договорена продајна цена указује на значајан пад вредности бренда „Викторијас сикрет“, чијих је више стотина продавница прошле године остварило приход од око седам милијарди долара.

Током празничне сезоне куповина крајем прошле године „Викторијас сикрет“ је забележила пад продаје од 12 одсто, а данас је компанија објавила да јој је у четвртом тромесечју продаја пала за 10 одсто. Пад продаје је последица јачања конкуренције и промене укуса купаца.

Акција „Л Брендса“, матичне компаније „Викторијас сикрета“, пала је данас на електронском трговању пре званичног отварања берзе за 14,6 одсто, пренео је Танјуг.

„Л Брендс“ се такође налази под истрагом пошто је генерални директор Лес Векснер доведен у везу са покојним финансијером Џефријем Епстајном, који је оптужен за сексуално злостављање и подвођење малолетница.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала